Kapros tökfőzelék virslivel
Farsangi szalagos fánk
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék
Hagymás rostélyos
Epres blondie
Klasszikus grízgaluska leves
Mákos guba
Klasszikus kuglóf
Rakott zöldbab darált hússal
Vadas marha
Klasszikus stíriai metélt
Csupacsokis brownie
Káposztás tészta egyszerűen
Tárkonyos csirkeraguleves
Érdekességek

És a te munkahelyed mit tesz bolygónk jövőjéért?

Sokszor felmerül a kérdés, számít-e az, amit egyetlen ember tehet a környezetért. A válasz egyértelműen igen. A fenntartható étkezés nemcsak hosszú távon, Földünk megmaradása érdekében elengedhetetlen, hanem a saját egészségünknek is jót teszünk vele. A Felelős Gasztrohős Alapítvány ezúttal egy csapatépítő kalandpályával rukkolt elő: a PróbatÉtel nevű programot olyan munkahelyeknek ajánlják, amelyek számára fontos a környezettudatos légkör megteremtése.

Szelektíven gyűjtjük a hulladékot, ez oké. Nem használunk műanyag szívószálat, és igyekszünk tartani a húsmentes hétfőket. Ugyanakkor sokan nem vagyunk tisztában azzal, hogy hova kell kidobni a teafiltert vagy az elszakadt harisnyanadrágot, és előszeretettel fogyasztjuk az alkalmanként több ezer kilométeren keresztül szállított chiamagot az omega-3-tartalma miatt, miközben hazánkban is megterem a lenmag, ami 1,3-szor annyi omega-3 zsírsavat tartalmaz. Ilyen és ehhez hasonló érdekességeket lehet megtudni a felnőtteknek kifejlesztett program során, amelyen keresztül a munkatársak játékos, interaktív formában szerezhetnek információkat a tudatos, környezetbarát étkezésről.

Szuperélelmiszerek itthonról

A Felelős Gasztrohős Alapítvány célja a játékokkal, hogy a fenntartható táplálkozás a kis munkahelyi közösségekben is bekerüljön a napi beszédtémák közé, és a közeg támogatóvá váljon, így segítve azokat, akik belevágnának a környezettudatosabb életbe. Márpedig azon túl, hogy nem folyatjuk feleslegesen a vizet mosogatás közben vagy fogmosáskor, az étkezéseink során is sokkal többet tehetünk bolygónkért. Például nem árt tisztában lenni a különböző élelmiszervédjegyekkel, az előrecsomagolt ételek csomagolásának összetételével, vagy hogy azok egyáltalán újrahasznosíthatók-e. És ha tudjuk, hogy mikor van szezonjuk az egyes terményeknek, akkor könnyen és jó áron szerezhetünk hazai termelőktől olyan zöldséget, gyümölcsöt, amely nem utazik több ezer kilométert, és nem kezelik vegyszerekkel. A hazai termények ráadásul finomabbak, a felhasználásuk fenntarthatóbb, és ha hiszitek, ha nem, vannak köztük ugyanolyan szuperélelmiszerek, mint amilyennek külföldről behozott társaikat hisszük – ha nem még szuperebbek náluk.

Szólj a főnöködnek!

A kétórás csapatépítő program során egy közös ráhangolódást követően a körülbelül harminc résztvevő kisebb csapatokban járja végig az állomásokat, majd egy közös értékeléssel, illetve igény szerint egy fenntartható ebéddel zárul a PróbatÉtel.

Ha szeretnél többet megtudni a fenntartható étkezésről, és meggyőznéd a kollégáidat is, hogy nekik is jó lesz, ha a bolygóért tesznek valamit, vagy csak szeretnél tudatosabban vásárolni, akkor szólj a főnöködnek, és vegyetek részt ti is egy szuper csapatépítőn, ahol ti is igazi felelős gasztrohősök lehettek.

A PróbatÉtel projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg. Bővebb információt a [email protected] e-mail-címen kaphatnak az érdeklődő cégek.

5 ÉTEL, AMIT EDZÉS ELŐTT SOHA NE EGYÉL

TOVÁBB CSÖKKENTI A KÖRNYEZETTERHELŐ CSOMAGOLÓANYAGOK HASZNÁLATÁT A TESCO

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.