II. Erzsébet sok ételt tiltott ki a konyhából, ám sok olyan fogás is volt, amiknek nem tudott ellenállni. Ilyen például a csokis-kekszes sütemény, vagy épp a skót palacsinta. Az étkezésekhez kapcsolódóan (előtte vagy utána) rendszerint valamilyen alkoholos italt is fogyasztott. De mint mindent, ezt is csak mértékkel.
A néhai királynő nem csak a teát szerette igazán. Ebéd előtt szívesen fogyasztott egy gin és Dobunnet keverékéből készített koktélt, egy szelet citrommal és sok jéggel.
A Dubonnet egy boralapú, édes likőr, amelyet aperitifként fogyaszthatunk. Gyógynövényes, fűszeres ízvilágú.
Az ebéd utáni kényeztető falat csokoládét egy pohár bor kísérte, majd valamikor délután egy száraz martiniból készített ital követte. A lefekvés előtti itala pedig egy pohár minőségi pezsgő volt.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.