Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Minestrone recept
Minestrone
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Érdekességek

Ezt a négy italt itta minden nap Erzsébet királynő

II. Erzsébet királynő
A néhai királynő komolyan vette az étkezési hagyományokat, és rendszerint kifinomult ízléssel állította össze a menüt, akár családi összejövetelről, akár ünnepségről volt szó. Az ételek mellett az italok megválasztására is gondosan ügyelt.

II. Erzsébet sok ételt tiltott ki a konyhából, ám sok olyan fogás is volt, amiknek nem tudott ellenállni. Ilyen például a csokis-kekszes sütemény, vagy épp a skót palacsinta. Az étkezésekhez kapcsolódóan (előtte vagy utána) rendszerint valamilyen alkoholos italt is fogyasztott. De mint mindent, ezt is csak mértékkel.

A királynő kedvelte a gint, ami előkelő helyen szerepel az alkoholos italok sorában (Fotó: Shutterstock)
A királynő kedvelte a gint, ami előkelő helyen szerepel az alkoholos italok sorában (Fotó: Shutterstock)

Ezeket itta a néhai királynő

A néhai királynő nem csak a teát szerette igazán. Ebéd előtt szívesen fogyasztott egy gin és Dobunnet keverékéből készített koktélt, egy szelet citrommal és sok jéggel.

A Dubonnet egy boralapú, édes likőr, amelyet aperitifként fogyaszthatunk. Gyógynövényes, fűszeres ízvilágú.

Az ebéd utáni kényeztető falat csokoládét egy pohár bor kísérte, majd valamikor délután egy száraz martiniból készített ital követte. A lefekvés előtti itala pedig egy pohár minőségi pezsgő volt.


Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.