Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Minestrone recept
Minestrone
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Érdekességek

Mekis és burger kinges sült krumplikat tesztelt a Nébih

sült krumpli
Gyorséttermi sült krumplikat tesztelt a Nébih, mutatjuk a különbségeket.

A sült krumpli készítési körülményeit ellenőrizte a Nébih négy népszerű gyorsétteremlánc - Burger King, BelFrit, McDonald’s, KFC - egy-egy üzletében. Mindegyik átment a teszten.

A szakemberek a következőket vizsgálták: a felhasznált alapanyagokat, azon belül az előállítás élelmiszerbiztonsági szabályainak betartását, valamint a higiéniai előírások teljesülését, továbbá a burgonyasütés technológiáját és a késztermék kezelését.

Egyik helyen sem találtak kirívó élelmiszer-biztonsági hibát vagy szabálytalanságot, ellenben, ahogy az a gyorséttermeknél megszokott, egységes szabályozottságot és fegyelmet tapasztaltak, "amelyből az étteremláncok valamennyi üzletében zajló munkamenet megítélhető” - közölték.

A Nébih ellenőrei mind a négy étteremben mintát vettek a sütőolajból, a sült krumpli készítése során ugyanis kiemelt fontosságú a sütőzsiradék minősége és felhasználásának módja, merthogy szabálytalan kezelésekor - páldául túlhevítés esetén - káros anyagok képződnek. Megvizsgálták a használatban lévő, forró sütőoalajat, melynek laboratóriumi eredményei megfeleltek a vonatkozó rendeletben meghatározott határértéknek.

Mennyire legyen sós a krumpli? Fontos kérdés a gyorséttermi sült krumpliknál. A BelFrit kivételével mindegyik étteremben megsózzák a krumplit a sütés után, az előbbi esetében pedig lehet sótlanul is kérni.

A laboratóriumi mérések eredményeként elmondható, hogy a McDonald's sült krumplija a legsósabb, második helyen a Burger Kingé végzett, a haramadik a KFC, végül pedig a BelFritnél kérésre lehet sózatlan is.

A Nébih laikusokkal is megkóstoltatta a krumplikat, ami alapján a legsósabbnak a Burger King krumplija tűnt, aztán McDonald’s, BelFrit és KFC a sorrend.

A kóstolásnál szempont volt még az íz, illat, állomány, szín és alak. A végső sorrend így alakult:

1. Burger King
2. BelFrit
3. McDonald’s
4. KFC

Még több nébih tesztet találsz itt >>>

Melyik a legfinomabb, melyik a legbüdösebb? Virsliket tesztelt a nébih! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.