Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Érdekességek

Hugo koktél: a legfinomabb bodzás frissítő

Engedjétek meg, hogy bemutassuk nektek az idei nyár sztárkoktélját, a Hugót! Frissítő, virágos ital, egyenesen Olaszországból. Nem igényel sok hozzávalót, otthon is könnyen elkészíthetitek, így akár a grillpartikon is felszolgálhatjátok a vendégeknek.

Míg az Aperol spritz az elmúlt évek nagy slágere volt a nyári hónapokban, addig idén kihívója akadt, mégpedig nem más, mint a Hugo koktél. Ez a kevésbé népszerű olasz koktél proseccót, bodzaszörpöt és szódavizet tartalmaz. Küllemre ugyanolyan csábító, ám vitathatatlanul sokkal frissítőbb, mint az Aperol spritz, köszönhetően a mentaleveleknek és a lime-karikáknak. A kissé csípős Aperol sprithez képest a Hugó nem kesernyés, és az alkoholtartalma is alacsonyabb.

Bodza, menta, lime, prosecco isteni keveréke – a nyár új slágeritala a Hugo koktél /Fotó: Shutterstock
Bodza, menta, lime, prosecco isteni keveréke – a nyár új slágeritala a Hugo koktél /Fotó: Shutterstock


A Hugo története

A koktélt Roland Gruber alkotta meg 2005-ben egy dél-tiroli bárban. Minden bizonnyal a bodzavirág ihlette meg, ami Észak-Olaszország ezen, Ausztriával határos területén tavasszal és kora nyáron bőségesen virágzik.


A Hugo koktél hozzávalói (egy adaghoz):

  • 2 ág friss menta
  • 1 ek. bodzavirág vagy -szörp
  • 8 ek. hideg prosecco vagy más száraz pezsgő
  • 4 ek hideg szóda- vagy szénsavas ásványvíz
  • jég
  • lime-karika

Elkészítése:

Az egyik mentaágról lecsipkedjük a leveleket, beletesszük őket egy borospohárba. Hozzáadjuk a bodzavirágot vagy -szörpöt, és egy muddlerral vagy fakanállal jól összekeverjük, hogy a mentalevelekből felszabaduljanak a finom aromák. Felöntjük a pezsgővel, majd a szódával, beledobunk néhány jégkockát, és óvatosan összekeverjük. Lime-karikával és a másik mentaággal díszítve kínáljuk.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.