Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Minestrone recept
Minestrone
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Érdekességek

Hugo koktél: a legfinomabb bodzás frissítő

Engedjétek meg, hogy bemutassuk nektek az idei nyár sztárkoktélját, a Hugót! Frissítő, virágos ital, egyenesen Olaszországból. Nem igényel sok hozzávalót, otthon is könnyen elkészíthetitek, így akár a grillpartikon is felszolgálhatjátok a vendégeknek.

Míg az Aperol spritz az elmúlt évek nagy slágere volt a nyári hónapokban, addig idén kihívója akadt, mégpedig nem más, mint a Hugo koktél. Ez a kevésbé népszerű olasz koktél proseccót, bodzaszörpöt és szódavizet tartalmaz. Küllemre ugyanolyan csábító, ám vitathatatlanul sokkal frissítőbb, mint az Aperol spritz, köszönhetően a mentaleveleknek és a lime-karikáknak. A kissé csípős Aperol sprithez képest a Hugó nem kesernyés, és az alkoholtartalma is alacsonyabb.

Bodza, menta, lime, prosecco isteni keveréke – a nyár új slágeritala a Hugo koktél /Fotó: Shutterstock
Bodza, menta, lime, prosecco isteni keveréke – a nyár új slágeritala a Hugo koktél /Fotó: Shutterstock


A Hugo története

A koktélt Roland Gruber alkotta meg 2005-ben egy dél-tiroli bárban. Minden bizonnyal a bodzavirág ihlette meg, ami Észak-Olaszország ezen, Ausztriával határos területén tavasszal és kora nyáron bőségesen virágzik.


A Hugo koktél hozzávalói (egy adaghoz):

  • 2 ág friss menta
  • 1 ek. bodzavirág vagy -szörp
  • 8 ek. hideg prosecco vagy más száraz pezsgő
  • 4 ek hideg szóda- vagy szénsavas ásványvíz
  • jég
  • lime-karika

Elkészítése:

Az egyik mentaágról lecsipkedjük a leveleket, beletesszük őket egy borospohárba. Hozzáadjuk a bodzavirágot vagy -szörpöt, és egy muddlerral vagy fakanállal jól összekeverjük, hogy a mentalevelekből felszabaduljanak a finom aromák. Felöntjük a pezsgővel, majd a szódával, beledobunk néhány jégkockát, és óvatosan összekeverjük. Lime-karikával és a másik mentaággal díszítve kínáljuk.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.