Télen különösen jól esik, amikor a kinti mínuszok elől a lakásba menekülve egy pohár forró italt kortyolgathatunk. Bár a tea és a forró csoki is nagyszerű és lélekmelengető italok, a karácsonyi időszakban talán megengedhetünk magunknak egy-két pohár alkoholos forró italt is. Összegyűjtöttük a szerintünk legfinomabb recepteket, amelyek illatukkal és ízükkel tovább fokozzák az ünnepi hangulatot. A forralt bor mellett ezeket is érdemes kipróbálni.
Hozzávalók ( 8 adaghoz):
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forraljuk fel az almabort a fahéjrúddal, majd fedjük le, és lassú tűzön főzzük még 5 percig. Vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a szerecsendiót, a mézet, a citromlevet és héjat, végül az ananászlevet. Keverjük el, és lefedve, lassú tűzön még további 5 percig főzzük. Puncsos tálba öntve kínáljuk. Minden pohárba tegyünk egy fahéj rudat is, azzal kavargathatjuk az italunkat.
Hozzávalók (8 személyre):
Elkészítés:
A banánt feldaraboljuk, és a többi alapanyaggal együtt turmixgépbe tesszük. Erős fokozaton rövid ideig turmixoljuk. A keveréket áttesszük egy lábasba, és kis lángon nagyon lassan melegítjük. Fontos, hogy ne forraljuk fel! Melegen kínáljuk, de hidegen is nagyon finom!
Hozzávalók (4-6 személyre):
Elkészítés:
A mazsolát a rummal tálba öntjük, és két órán át áztatjuk. Belekeverjük a az almabort és a Calvadost, áttöltjük tűzálló edénybe, és nagyon lassan felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Ha kell, átszűrjük, poharakba töltjük. Még forrón tegyünk mindegyik pohárba mazsolát, fahéjrudat, szegfűszeget és almaszeleteket. Ha a puncsba friss tejszínt is keverünk, igazi almás pite íze lesz!
Hozzávalók (6-12 személyre):
Elkészítés:
A kávét, a brandyt, a fahéjat és a narancshéjat egy tálban összekeverjük, majd lassan felmelegítjük, de nem forraljuk, néhány percig érni hagyjuk. Az italt előmelegített poharakba töltjük, ízlés szerint tejszínhabot púpozunk a tetejükre, s végül megszórjuk narancshéjcsíkokkal és szerecsendióval.
Tipp: Ha tejszínhabbal kínáljuk, azt szórjuk meg frissen reszelt szerecsendióval és apróra vágott narancshéjcsíkokkal is.
Hozzávalók (adagonként):
Elkészítés:
A cukrot a pohár aljára tesszük, és a poharat kétharmadáig megtöltjük forró vízzel. A cukrot kevergetéssel föloldjuk a vízben, majd hozzáadjuk a vajat és a rumot, ismét jól megkeverjük. Forrón kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.