Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Érdekességek

Kifogták az ország második legnagyobb harcsáját

Magyarország második legnagyobb harcsája /Fotó: Facebook
A nemesnádudvari Tőzeges-tóban akadt horogra az ország második legnagyobb harcsája. Száz kilónál is többet nyomott a mérlegelésnél. Ha ebből a fogásból harcsapaprikás készülne, még egy hadsereg is jól lakna vele.

Kiss Ferenc a Pecaverzumnak adott interjújában elmondta, hogy május 30-án a kora esti órákban a nemesnádudvari Tőzeges-tóból akasztotta horogra Magyarország második legnagyobb harcsáját. A hal egészen pontosan 111 kilogrammot nyomott, ami mindössze két kilóval marad el a hazai rekordtól. A horgász azt is elmondta, hogy a hatalmas harcsát a mérlegelés és a közös fotó után visszaengedték a tóba, amit utólag megbánt.

„Visszaengedtük, de nem biztos, hogy jó ötlet volt, mert ezek nagyon sok halat fogyasztanak. Már rájöttem, hogy az ekkora harcsák ilyen vizekben nem kicsi károkat okoznak. Tettünk bele korábban gyönyörű, tenyeres sügéreket több millió forintért, és két hét alatt kiették az egészet"idézi a lap Kiss Ferencet, aki hozzátette, hogy nem tervezi bejelenti a fogást a Magyar Országos Horgász Szövetség rekordlistájára.

Harcsa kategóriában egyébként egy 113 kilós, 230 centiméteres példánnyal Kovács Gábor áll az élen, amit még 2010. május 10-én a Töröcskei-tónál akasztott meg.

HARCSAPAPRIKÁS EGYSZERŰEN >>>

  • 1 fej vöröshagyma
  • zsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. fűszerpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • bors
  • 1 kg harcsafilé
  • 1 ek. liszt
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

  1. A harcsapaprikás elkészítéséhez először pörköltalapot készítünk: ehhez a felaprított vöröshagymát kevés zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát is.
  2. Meghintjük a fűszerpaprikával, alaposan elkeverjük, hogy a fűszer felolvadjon a zsírban. Ezután mehet hozzá a kis kockákra vágott paradicsom és paprika, amit sózunk, borsozunk. Legalább fél órán át kis lángon főzzük.
  3. Ezután rátesszük az előzőleg alaposan megmosott és felkockázott harcsát, és felöntjük kevés vízzel. Óvatosan összeforgatjuk, majd pároljuk fedő alatt kb. 20 percig.
  4. A lisztet a tejfölben simára keverjük, majd behabarjuk vele a harcsát, jól összeforraljuk.
  5. A harcsaprikást hagyományosan túrós csuszával tálaljuk.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.