Sir Roger Scruton, angol filozófus nevét viseli a közösségi tér és kávézó, ahol a tulajdonosok célja a hagyományőrző és értéktisztelő, scrutoni értékrend megismertetése, továbbépítése, emellett pedig egy izgalmas gasztronómiai élmény biztosítása a hozzájuk betérőknek.
A közösségi tér első helyszíne 2020 őszén nyílt meg, a Zoltán utcában. A belső terek hangulatát az egyedi tervezésű enteriőr és grafikák, valamint Roger Scruton személyes használati tárgyai teszik autentikussá. Itt kapott helyet a professzor íróasztala, lovaglónyerge és néhány lemeze, amelyeket az özvegye ajándékozott a közösségi térnek.
A 2021 őszén a Mathias Corvinus Collegium épületében megnyílt második műhely elsősorban az egyetemistáknak és a fiataloknak kínál kikapcsolódási lehetőséget: egy kávé vagy tea mellett remekül lehet beszélgetni, tanulni.
A V.P. harmadik helyszínként, idén tavasszal nyitott meg. A vendégtér tágas, világos, kiválóan alkalmas tanulásra, munkára vagy megbeszélésre, de tökéletes helyszíne különféle előadásoknak is. A kulturális programok a könyvbemutatóktól a társadalmi kérdéseket érintő vitaesteken át a zenés borkóstolóig terjednek.
Az alagsorban helyet kapott egy kiállítóterem és egy podcaststúdió is. A helyiségek bérelhetők, lehetőséget biztosítva a feltörekvő művészeknek, vállalkozásoknak.
A Scruton Közösségi Térben a gasztronómia is meghatározó, így bármely napszakban látogatunk is a kávézóba, egész biztosan találunk kedvünkre valót az étel- és italkínálatból. Ha egy nehéz feladathoz gyűjtünk energiát, vagy csak azt szeretnénk, hogy jól induljon a nap, választhatunk kiadós angol reggelit, omlettet, vagy a kovászos kenyerek széles kínálatából, esetleg amerikai palacsintát vajjal, porcukorral.
Hétköznap a déli órákban 1990 forintért kétfogásos menü mellett gondolhatjuk át a teendőket; ottjártunkkor éppen korhelyleves és lazacos tészta volt a kínálat. Ha van időnk, érdemes az étlapot is megnézni és megkóstolni az újragondolt magyaros ételeket. Mi a parajjal töltött hátszín mellett döntöttünk, amit káposztával és burgonyapürével tálaltak, és megkóstoltuk a rosé sertésszűzet is lecsóval, házi csónakburgonyával. Nem maradhatnak ki az olyan, bisztrók kínálatából kihagyhatatlan elemek sem, mint a cézársaláta vagy a különböző hamburgerek. Ha pedig egy fárasztó nap után könnyű vacsorára vagy akár csak egy italra és kis falatkákra vágyunk, a Scruton akkor is jó választás.
A Scrutonban az étel- és italkínálatot úgy állították össze, hogy az minden elemében értéket képviseljen: a beszállítókat gondos kutatómunka és szigorú kritériumrendszer alapján választották ki. A fenntarthatóság jegyében az alapanyagokat kizárólag hazai termelőktől szerzik be, akik büszkék az általuk megtermelt vagy előállított termékekre. Így fogyasztásunkkal a helyi termelőket, kézműves vállalkozásokat is támogatjuk, miközben környezetünkért is sokat teszünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.