25 dkg liszt
18 dkg zabpehely
5 dkg kristálycukor
só
1/2 tk sütőpor
17 dkg vaj
1 db tojásfehérje
1 db citrom
A töltelékhez:
3 dl habtejszín
10 dkg natúr joghurt
3 ek kristálycukor
30 dkg áfonya
1 db biocitrom
1. Vegyítsük el a lisztet, a zabpelyhet, a cukrot, 1 csipet sót és a sütőport. Adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, a tojásfehérjét, valamint a megmosott és szárazra törölt citrom lereszelt héját. Tegyük késes aprítóba a keveréket, és dolgozzuk morzsás állagúra.
2. Keverjük össze a habtejszínt a natúr joghurttal és a kristálycukorral. Forgassuk bele a megmosott és lecsepegtetett áfonyát, valamint a biocitrom kifacsart levét.
3. Nyomkodjuk a morzsás állagú tésztát egy sütő papírral kibélelt szögletes jénaiba vagy egy közepes méretű tepsibe.
4. Kanalazzuk a tetejére a tejszínes gyümölcsöt, majd toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 35 40 percre.
5. Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le egy darab alufóliával. Ha megsült, vegyük ki, hagyjuk hűlni, majd felszeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.