Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mákos guba  recept
Mákos guba
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Hozzávalók:

25 dkg liszt
18 dkg zabpehely
5 dkg kristálycukor

1/2 tk sütőpor
17 dkg vaj
1 db tojásfehérje
1 db citrom

A töltelékhez:
3 dl habtejszín
10 dkg natúr joghurt
3 ek kristálycukor
30 dkg áfonya
1 db biocitrom

Elkészítés:

1. Vegyítsük el a lisztet, a zabpelyhet, a cukrot, 1 csipet sót és a sütőport. Adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, a tojásfehérjét, valamint a megmosott és szárazra törölt citrom lereszelt héját. Tegyük késes aprítóba a keveréket, és dolgozzuk morzsás állagúra.

2. Keverjük össze a habtejszínt a natúr joghurttal és a kristálycukorral. Forgassuk bele a megmosott és lecsepegtetett áfonyát, valamint a biocitrom kifacsart levét.

3. Nyomkodjuk a morzsás állagú tésztát egy sütő papírral kibélelt szögletes jénaiba vagy egy közepes méretű tepsibe.

4. Kanalazzuk a tetejére a tejszínes gyümölcsöt, majd toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 35 40 percre.

5. Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le egy darab alufóliával. Ha megsült, vegyük ki, hagyjuk hűlni, majd felszeletelve tálaljuk.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY KÉSZÍTS TÖKÉLETES TEJBEGRÍZT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: MÁKOS GUBA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY SÜSS PALACSINTÁT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.