Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Hozzávalók:

25 dkg liszt
18 dkg zabpehely
5 dkg kristálycukor

1/2 tk sütőpor
17 dkg vaj
1 db tojásfehérje
1 db citrom

A töltelékhez:
3 dl habtejszín
10 dkg natúr joghurt
3 ek kristálycukor
30 dkg áfonya
1 db biocitrom

Elkészítés:

1. Vegyítsük el a lisztet, a zabpelyhet, a cukrot, 1 csipet sót és a sütőport. Adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, a tojásfehérjét, valamint a megmosott és szárazra törölt citrom lereszelt héját. Tegyük késes aprítóba a keveréket, és dolgozzuk morzsás állagúra.

2. Keverjük össze a habtejszínt a natúr joghurttal és a kristálycukorral. Forgassuk bele a megmosott és lecsepegtetett áfonyát, valamint a biocitrom kifacsart levét.

3. Nyomkodjuk a morzsás állagú tésztát egy sütő papírral kibélelt szögletes jénaiba vagy egy közepes méretű tepsibe.

4. Kanalazzuk a tetejére a tejszínes gyümölcsöt, majd toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 35 40 percre.

5. Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le egy darab alufóliával. Ha megsült, vegyük ki, hagyjuk hűlni, majd felszeletelve tálaljuk.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY KÉSZÍTS TÖKÉLETES TEJBEGRÍZT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: MÁKOS GUBA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY SÜSS PALACSINTÁT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.