Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Egy örök klasszikus nyárra hangolva. Ebbe a változatba nem kerül kávé, viszont annál több gyümölcs. Íme a fél óra alatt elkészíthető málnás tiramisu.
Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!
Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!

A málna a világ legszebb és legfinomabb gyümölcse szerintem. Ahogy a kis apró részek egybeállnak, ahogy a szádban szét tudod szedni őket. Jaj nagyon szeretem. :)

Szörpnek, lekvárnak, fagyinak, sütinek, de nagyjából bárminek. Nem hiszem, hogy van olyan változata, ami esetleg elszomorítana.

Gyerekkoromban egyszer voltam a nagynénémmel "szedd magad" málnagyűjtésen. 2 órája szenvedtünk a napon és nem mertünk enni, mondván, hogy mi van, ha észreveszik vagy permetezett vagy bármi. Arra jött a tulajdonos néni és ránkszólt, hogy maguk miért nem esznek? Nem szeretik tán? Amit addig szedtünk, azt vittük haza a nagymamámnak, hogy szörpöt csináljon belőle, mi pedig egy órán keresztül nem csináltunk mást, csak tömtük a fejünkbe a málna szemeket.

Egy maréknyi málnával szerintem bárkit boldogabbá lehet tenni, de az biztos, hogy egy mosolyt biztosan bezsebelhetünk vele.

Ezzel a sütivel pedig nagyon sok mosolyt csalhatunk családtagjaink, barátaink arcára. Gondolnád, hogy hiányzik majd a kávé íze, vagy hogy ez csalás, és inkább a klasszikus tiramisut kéne választani?

Ó, hát nagyon tévedsz, semmi hiányérzeted nem lesz a végén. Maximum, hogy kevés volt az adag, amit szedtél magadnak! :)

Hozzávalók (6 személyre):

A boltból:
1 db bio narancs
100 g babapiskóta
250 g mascarpone
250 g túró
300 g málna

A kamrából:
150 g málnalekvár
½ db vanília rúd
4 ek porcukor
100 g mogyoró
1 tk kristálycukor

1. A narancsot mossuk meg, a héját reszeljük le, a levét facsarjuk ki. 100 ml-nyit forraljunk fel a lekvárral. Keverjük simára a mascarponét a túróval, a vanília kikapart magjaival, a porcukorral és a reszelt narancshéjjal.

2. Mártsuk a babapiskótákat a narancsos málnalekvárba, majd rétegezzük tálba a mascarponés túrókrémmel és a friss málnával felváltva. Tegyük a hűtőbe egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.

3. A mogyorót vágjuk durvára, majd pirítsuk meg száraz serpenyőben. Hintsük meg a kristálycukorral és keverjük át. Hagyjuk kihűlni, majd ezzel megszórva tálaljuk a tiramisut.

30 perc + hűtés
450 kcal


A recept a Fanny Konyha 2015/6. számában jelent meg!

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.