Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Egy örök klasszikus nyárra hangolva. Ebbe a változatba nem kerül kávé, viszont annál több gyümölcs. Íme a fél óra alatt elkészíthető málnás tiramisu.
Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!
Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!

A málna a világ legszebb és legfinomabb gyümölcse szerintem. Ahogy a kis apró részek egybeállnak, ahogy a szádban szét tudod szedni őket. Jaj nagyon szeretem. :)

Szörpnek, lekvárnak, fagyinak, sütinek, de nagyjából bárminek. Nem hiszem, hogy van olyan változata, ami esetleg elszomorítana.

Gyerekkoromban egyszer voltam a nagynénémmel "szedd magad" málnagyűjtésen. 2 órája szenvedtünk a napon és nem mertünk enni, mondván, hogy mi van, ha észreveszik vagy permetezett vagy bármi. Arra jött a tulajdonos néni és ránkszólt, hogy maguk miért nem esznek? Nem szeretik tán? Amit addig szedtünk, azt vittük haza a nagymamámnak, hogy szörpöt csináljon belőle, mi pedig egy órán keresztül nem csináltunk mást, csak tömtük a fejünkbe a málna szemeket.

Egy maréknyi málnával szerintem bárkit boldogabbá lehet tenni, de az biztos, hogy egy mosolyt biztosan bezsebelhetünk vele.

Ezzel a sütivel pedig nagyon sok mosolyt csalhatunk családtagjaink, barátaink arcára. Gondolnád, hogy hiányzik majd a kávé íze, vagy hogy ez csalás, és inkább a klasszikus tiramisut kéne választani?

Ó, hát nagyon tévedsz, semmi hiányérzeted nem lesz a végén. Maximum, hogy kevés volt az adag, amit szedtél magadnak! :)

Hozzávalók (6 személyre):

A boltból:
1 db bio narancs
100 g babapiskóta
250 g mascarpone
250 g túró
300 g málna

A kamrából:
150 g málnalekvár
½ db vanília rúd
4 ek porcukor
100 g mogyoró
1 tk kristálycukor

1. A narancsot mossuk meg, a héját reszeljük le, a levét facsarjuk ki. 100 ml-nyit forraljunk fel a lekvárral. Keverjük simára a mascarponét a túróval, a vanília kikapart magjaival, a porcukorral és a reszelt narancshéjjal.

2. Mártsuk a babapiskótákat a narancsos málnalekvárba, majd rétegezzük tálba a mascarponés túrókrémmel és a friss málnával felváltva. Tegyük a hűtőbe egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.

3. A mogyorót vágjuk durvára, majd pirítsuk meg száraz serpenyőben. Hintsük meg a kristálycukorral és keverjük át. Hagyjuk kihűlni, majd ezzel megszórva tálaljuk a tiramisut.

30 perc + hűtés
450 kcal


A recept a Fanny Konyha 2015/6. számában jelent meg!

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.