A tortilla lappal néhány évvel ezelőtt ismerkedtem csak meg. Kenyér helyett használtam szendvicshez.
Megkentem fűszerezett paradicsomszósszal, fektettem rá néhány szelet sonkát, megszórtam reszelt sajttal és kevéske rukolát helyeztem rá. Majd behajtottam a két szélét és megsütöttem. Az a tipikus gyors, esti vacsora.
Ennél a változatnál elsőre elgondolkodtam, hogy kéne-e még valami a spenóthoz. Mondjuk egy kis tejszín. De aztán bíztam benne, hogy a sajt bőven elég lesz és hát elég is volt! A spenót nagyon jó néven veszi a ráolvadt sajtot, és valami mennyei ahogy ezt az egészet közrefogja két tortilla lap.
Mivel imádom a gombát, így erősen gondolkodom, hogy legközelebb megpárolok egy kevés hagymát gombával, sóval-borssal fűszerezem és erre jöhet a cheddar sajt.
Ígérem beszámolok a végeredményről! :)
Ha valami különlegesre vágytok, mindenképp próbáljátok ki ezt a receptet!
Hozzávalók (4 személyre):
A boltból:
150 g cheddar sajt
200 g bébispenót
4 db búzatortilla
A kamrából:
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 ek olaj
só
csilipehely
1. A sajtot kockázzuk fel, a spenótot tisztítsuk meg. A vörös- és a fokhagymát hámozzuk meg, előbbit vágjuk félbe, vékonyan szeleteljük fel, utóbbit nyomjuk át.
2. Forrósítsuk fel az olajat, és süssük rajta üvegesre a kétféle hagymát. Forgassuk bele a spenótleveleket, és pároljuk addig azokat, amíg kissé össze nem esnek. Azután húzzuk le a tűzről, és hintsük meg egy kevés sóval, továbbá csilipehellyel.
3. Száraz serpenyőben pirítsunk egy tortillalapot 1-2 percig. Osszuk el rajta a sajtkockák és a spenótos keverék felét, majd fedjük be egy másik tésztalappal. Egy tányér segítségével fordítsuk meg, és pirítsuk további néhány percig. Végül óvatosan szedjük ki a quesadillát, tegyük vágódeszkára, és szeleteljük fel. Ugyanígy készítsünk még egy adagot.
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 385 kcal
A recept a Fanny konyha 2015/5. számában található!
Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.