Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Önmagában, gyümölcsléként, salátákhoz vagy desszertekhez – a következő, különleges citrusfélékből nem lehet eleget enni...

Pomelo
A több mint 2000 éves múltra visszatekintő, Malajziából származó citrusfélét manapság Indiában és Kínában, valamint a Karib-tenger térségében termelik nagy mennyiségben. A 20-25 cm közötti terméseket könnyű felismerni a boltok polcain. A cikkeket vastag, fehér réteg veszi körül, melyet fogyasztás előtt el kell távolítani a gyümölcshúsról. A pomelo íze kellemesen savanykás, sokkal édesebb, mint a citrom, de a narancsnál üdítőbb. Királynarancsnak is hívják a gyümölcsöt, amely a narancs és a grépfrút keresztezéséből született.
Tippünk: Fogyasszuk magában, vagy feldarabolva tegyük a gyümölcssalátába.

Grépfrút
A citrancsnak is nevezett C-vitamin-bomba igazi jolly joker, ha immunerősítésről vagy fogyókúráról van szó. Mostanában lett „divat” a fogyasztása, pedig már évszázadok óta ismerjük: az 1750-es években született az első írásos feljegyzés a feltehetően az egyik karib-tengeri szigetről, Barbadosról származó gyümölcsről.
Tippünk: Gyümölcsturmixokhoz ajánljuk, levét a koktélokhoz is adhatjuk, néhány felaprított gerezddel pedig a rukkolasalátát is megbolondíthatjuk.

Klementin
Manapság nagyon könnyű hozzájutni a mandarin és a narancs „házasságából” született klementinhez. Ízvilága is e két gyümölcsét ötvözi, de nemcsak ezért kedvelt, hanem azért is, mert általában nincs benne mag, vagy csak nagyon kevés.
Tippünk: Főzhetünk belőle lekvárt, akár magában, akár naranccsal keverve, de egyes sütemények receptjeiben is találkozhatunk vele...

Lime
Az Indiából származó gyümölcs a XII. században jutott el Európába. Formára a citromhoz hasonló, ám színe éretten is zöld marad. Jó tudni, hogy gyorsan megromlik, hűtőben is maximum 1 hétig tartható el. A citrom remek helyettesítője, legyen szó akár sütésről, akár főzésről.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.