Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Önmagában, gyümölcsléként, salátákhoz vagy desszertekhez – a következő, különleges citrusfélékből nem lehet eleget enni...

Pomelo
A több mint 2000 éves múltra visszatekintő, Malajziából származó citrusfélét manapság Indiában és Kínában, valamint a Karib-tenger térségében termelik nagy mennyiségben. A 20-25 cm közötti terméseket könnyű felismerni a boltok polcain. A cikkeket vastag, fehér réteg veszi körül, melyet fogyasztás előtt el kell távolítani a gyümölcshúsról. A pomelo íze kellemesen savanykás, sokkal édesebb, mint a citrom, de a narancsnál üdítőbb. Királynarancsnak is hívják a gyümölcsöt, amely a narancs és a grépfrút keresztezéséből született.
Tippünk: Fogyasszuk magában, vagy feldarabolva tegyük a gyümölcssalátába.

Grépfrút
A citrancsnak is nevezett C-vitamin-bomba igazi jolly joker, ha immunerősítésről vagy fogyókúráról van szó. Mostanában lett „divat” a fogyasztása, pedig már évszázadok óta ismerjük: az 1750-es években született az első írásos feljegyzés a feltehetően az egyik karib-tengeri szigetről, Barbadosról származó gyümölcsről.
Tippünk: Gyümölcsturmixokhoz ajánljuk, levét a koktélokhoz is adhatjuk, néhány felaprított gerezddel pedig a rukkolasalátát is megbolondíthatjuk.

Klementin
Manapság nagyon könnyű hozzájutni a mandarin és a narancs „házasságából” született klementinhez. Ízvilága is e két gyümölcsét ötvözi, de nemcsak ezért kedvelt, hanem azért is, mert általában nincs benne mag, vagy csak nagyon kevés.
Tippünk: Főzhetünk belőle lekvárt, akár magában, akár naranccsal keverve, de egyes sütemények receptjeiben is találkozhatunk vele...

Lime
Az Indiából származó gyümölcs a XII. században jutott el Európába. Formára a citromhoz hasonló, ám színe éretten is zöld marad. Jó tudni, hogy gyorsan megromlik, hűtőben is maximum 1 hétig tartható el. A citrom remek helyettesítője, legyen szó akár sütésről, akár főzésről.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.