Pomelo
A több mint 2000 éves múltra visszatekintő, Malajziából származó citrusfélét manapság Indiában és Kínában, valamint a Karib-tenger térségében termelik nagy mennyiségben. A 20-25 cm közötti terméseket könnyű felismerni a boltok polcain. A cikkeket vastag, fehér réteg veszi körül, melyet fogyasztás előtt el kell távolítani a gyümölcshúsról. A pomelo íze kellemesen savanykás, sokkal édesebb, mint a citrom, de a narancsnál üdítőbb. Királynarancsnak is hívják a gyümölcsöt, amely a narancs és a grépfrút keresztezéséből született.
Tippünk: Fogyasszuk magában, vagy feldarabolva tegyük a gyümölcssalátába.
Grépfrút
A citrancsnak is nevezett C-vitamin-bomba igazi jolly joker, ha immunerősítésről vagy fogyókúráról van szó. Mostanában lett „divat” a fogyasztása, pedig már évszázadok óta ismerjük: az 1750-es években született az első írásos feljegyzés a feltehetően az egyik karib-tengeri szigetről, Barbadosról származó gyümölcsről.
Tippünk: Gyümölcsturmixokhoz ajánljuk, levét a koktélokhoz is adhatjuk, néhány felaprított gerezddel pedig a rukkolasalátát is megbolondíthatjuk.
Klementin
Manapság nagyon könnyű hozzájutni a mandarin és a narancs „házasságából” született klementinhez. Ízvilága is e két gyümölcsét ötvözi, de nemcsak ezért kedvelt, hanem azért is, mert általában nincs benne mag, vagy csak nagyon kevés.
Tippünk: Főzhetünk belőle lekvárt, akár magában, akár naranccsal keverve, de egyes sütemények receptjeiben is találkozhatunk vele...
Lime
Az Indiából származó gyümölcs a XII. században jutott el Európába. Formára a citromhoz hasonló, ám színe éretten is zöld marad. Jó tudni, hogy gyorsan megromlik, hűtőben is maximum 1 hétig tartható el. A citrom remek helyettesítője, legyen szó akár sütésről, akár főzésről.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.