15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Alapételek

Ha unod a hagyományos bundát, forgasd palacsintatésztába a patisszont

Palacsintatésztában sült patisszon /Fotó: Mindmegette
Mi magyarok jól tudjuk, hogy rántani nem csak a húst lehet. Bundázunk mindent, legyen az hús, belsőség, zöldség vagy gyümölcs, és ha nem is a legegészségesebb fogások ezek, a mennyei ízek mindenért kárpótolnak!

A nyári szezonban nem hiányozhatnak az asztalról a tökös ételek. A friss, zsenge tökből főzött, kaporral bőven megfűszerezett főzeléknek nincsen párja, ahogyan a rántott patisszon is mennyei csemege lehet, ha már besokalltunk és nem kívánjuk a húsokat, halakat. Ha szeretnénk feldobni a vasárnapi ebédnél a frissensülteket tartalmazó tálat, akkor készítsünk rántott patisszont, de ne úgy bundázzuk, ahogy megszokásból tennénk!

Palacsintatésztában sült patisszon /Fotó: Mindmegette
Palacsintatésztában sült patisszon /Fotó: Mindmegette

A rántott ételek is unalmassá válhatnak, ám szerencsénkre számtalan bundavariáció létezik, melyek közül az egyik legfinomabb a palacsintatésztás változat. Ez a verzió nem fog úgy ropogni mint a bécsi panír, de isteni puha lesz, ráadásul kedvünk szerint ízesíthetjük. Az elkészítése pedig nem bonyolult, sőt kevesebb kosszal és mosogatnivalóval jár, mint a hagyományos panír. Szinte bármilyen húshoz vagy zöldséghez használhatjuk, mi most palacsintatésztában sült patisszont készítettünk.

Így készül a palacsintatésztában sült patisszon

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej patisszon
  • 2 egész tojás
  • 2 tk. kakukkfű
  • 20 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl szóda
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A patisszont megmossuk, a kalapját és az alját levágjuk. Meghámozzuk, majd felszeleteljük kb. 1 centiméteres szeletekre. A magokat, magházat kivágjuk, és nagyobb darabokra vágjuk, majd egy tálba tesszük, megsózzuk, és 1/2 óráig állni hagyjuk.
  2. Ezalatt összeállítjuk a palacsintatésztát a bundázáshoz. Egy keverőtálba törjük a tojásokat, sózzuk, hozzáadjuk kakukkfüvet (más friss zöldfűszert is adhatunk hozzá, pl. kaprot vagy petrezselymet), összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a szódát, és alaposan összekeverjük. Akkor jó az alap, ha sűrű krémlevesállagú lesz. Ha híg, adjunk hozzá még lisztet, ha sűrű, adjunk hozzá még folyadékot.
  3. Ha a tésztát kikevertük, leöntjük a patisszon kiengedett levét, majd a darabokat belekeverjük a tésztába. Egy vastag, magasabb falú edényben közepes lángon olajat hevítünk nagyjából 180 fokig, ebbe helyezzük a kicsit lecsepegtetett patisszondarabokat, egyszerre csak annyit, amennyi kényelmesen elfér az edényben. Időnként megforgatva, nagyjából 2-3 perc alatt készre sütjük. Az elkészült pirosra sült darabokat lecsepegtetjük, és papírtörlőre helyezzük.
  4. Miután az összes patisszon elkészült, már tálalhatjuk is. Kiválóan illik hozzá a tartármártás, amihez nyugodtan adjunk zöldfűszereket, vagy remuládmártással is fogyaszthatjuk. Köretként rizst vagy akár tepsis burgonyát is készíthetünk mellé.

Borítókép: Mindmegette

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.