Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Desszert

Gyors desszert vasárnap délutánra: sütőtökös rolád fűszeres krémmel

Ha a család desszertet szeretne, de nincs kedved órákat tölteni a konyhában a délelőtti főzés után, a sütőtökös rolád jó választás.

A piskótatekercs az egyik legegyszerűbb és legfinomabb édesség. Egy extra hozzávalóval igazán különlegessé varázsolhatod. Hogy mi ez? A sütőtök, ami a tésztát lággyá, szaftossá teszi, és amihez remekül illik a mogyorós, fahéjas mascarpone. Máris mutatjuk a receptet!

  • Előkészítés: 30 perc
  • Sütés: 12 perc
  • 1 adag: 330 kcal 
Sütőtökös rolád fűszeres krémmel / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

A tésztához: 

  • 4 db tojás 
  • 13 dkg cukor 
  • 25 dkg tökpüré 
  • 15 dkg liszt 
  • fél csomag sütőpor 
  • őrölt fahéj, gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg 
  • 1 csipet só 

A krémhez: 

  • 25 dkg jéghideg mascarpone 
  • 1 dl tejszín 
  • 10 dkg puha vaj 
  • 15 dkg porcukor 
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • 1 csipet őrölt fahéj 
  • 5 dkg török mogyoró 

 Elkészítés:

  1. A tésztához az egész tojásokat összekeverjük a cukorral, majd elektromos habverővel öt percig verjük maximális fokozaton.
  2. Közben összevegyítjük a tökpürét a fűszerekkel meg a sóval, a lisztet pedig a sütőporral, végül mindezt óvatosan összedolgozzuk fakanállal (nem szabad túlkeverni). Nagy tepsiben 180 fokon sütjük, 10-12 percig. Még forrón nagy deszkára borítjuk, és a papírral együtt párszor fel- és kicsavarjuk, végül összetekerve hagyjuk kihűlni. 
  3. Száraz serpenyőben megpirítjuk a mogyorót, majd összetörjük.
  4. Habot verünk a tejszínből. 
  5. A mascarponét habverővel verjük pár percig a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáforgatjuk a puha vajat, a tejszínhabot, végül a fahéjat és a török mogyoró felét. A tökös piskótát kicsavarjuk, óvatosan lehúzzuk róla a papírt. Rákenjük a krémnek a nagyobbik felét, feltekerjük. Kívülről is bevonjuk a krémmel, majd megszórjuk a félretett mogyoróval. Behűtjük egy-két órára, utána szép szeleteket tudunk vágni belőle. Adhatunk mellé külön tejszínhabot is. 

Tipp: A készen kapható sütőtökpüré helyett érdemesebb a sütőtököt megsütni majd pürésíteni. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.