15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Puncstorta  recept
Puncstorta
Desszert

Gyors desszert vasárnap délutánra: sütőtökös rolád fűszeres krémmel

Ha a család desszertet szeretne, de nincs kedved órákat tölteni a konyhában a délelőtti főzés után, a sütőtökös rolád jó választás.

A piskótatekercs az egyik legegyszerűbb és legfinomabb édesség. Egy extra hozzávalóval igazán különlegessé varázsolhatod. Hogy mi ez? A sütőtök, ami a tésztát lággyá, szaftossá teszi, és amihez remekül illik a mogyorós, fahéjas mascarpone. Máris mutatjuk a receptet!

  • Előkészítés: 30 perc
  • Sütés: 12 perc
  • 1 adag: 330 kcal 
Sütőtökös rolád fűszeres krémmel / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

A tésztához: 

  • 4 db tojás 
  • 13 dkg cukor 
  • 25 dkg tökpüré 
  • 15 dkg liszt 
  • fél csomag sütőpor 
  • őrölt fahéj, gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg 
  • 1 csipet só 

A krémhez: 

  • 25 dkg jéghideg mascarpone 
  • 1 dl tejszín 
  • 10 dkg puha vaj 
  • 15 dkg porcukor 
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • 1 csipet őrölt fahéj 
  • 5 dkg török mogyoró 

 Elkészítés:

  1. A tésztához az egész tojásokat összekeverjük a cukorral, majd elektromos habverővel öt percig verjük maximális fokozaton.
  2. Közben összevegyítjük a tökpürét a fűszerekkel meg a sóval, a lisztet pedig a sütőporral, végül mindezt óvatosan összedolgozzuk fakanállal (nem szabad túlkeverni). Nagy tepsiben 180 fokon sütjük, 10-12 percig. Még forrón nagy deszkára borítjuk, és a papírral együtt párszor fel- és kicsavarjuk, végül összetekerve hagyjuk kihűlni. 
  3. Száraz serpenyőben megpirítjuk a mogyorót, majd összetörjük.
  4. Habot verünk a tejszínből. 
  5. A mascarponét habverővel verjük pár percig a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáforgatjuk a puha vajat, a tejszínhabot, végül a fahéjat és a török mogyoró felét. A tökös piskótát kicsavarjuk, óvatosan lehúzzuk róla a papírt. Rákenjük a krémnek a nagyobbik felét, feltekerjük. Kívülről is bevonjuk a krémmel, majd megszórjuk a félretett mogyoróval. Behűtjük egy-két órára, utána szép szeleteket tudunk vágni belőle. Adhatunk mellé külön tejszínhabot is. 

Tipp: A készen kapható sütőtökpüré helyett érdemesebb a sütőtököt megsütni majd pürésíteni. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.