Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus stíriai metélt
Babgulyás
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Farsangi szalagos fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba
Tojásos nokedli fejes salátával
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csupacsokis brownie
Klasszikus kuglóf
Tárkonyos csirkeraguleves
Rakott zöldbab darált hússal
Epres blondie
Dödölle - az eredeti recept
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék
Dubarry-csirkemell
Alapételek

Unod a hagyományos palacsintát? Próbáld ki a venezuelai cachapát, ami édesen és sósan is mennyei

Venezuelai kukoricás palacsinta cachapa
Fotó: Móricz István / © Mindmegette
A palacsinta az egyik legfinomabb desszert, amiből számtalan verzió létezik csak Magyarországon, de persze a világon máshol is. Imádjuk a klasszikus változatot, amibe kerülhet lekvár, túró és kakaópor is, de kedvencünk a Gundel-palacsinta, a bécsi, tepsiben sütött desszert és a hortobágyi húsos is. Ha azonban váltanál, próbáld ki a venezuelai kukoricás palacsintát, a cachapát!

Mindenkinek megvan a saját, jól bevált palacsintareceptje. A háziasszonyokat alaposan megosztja a palacsintatészta, ugyanis van, aki nem tesz bele cukrot, más már a tésztát is beédesíti, sokan ki se hagyják belőle az olajat, míg egyesek nem kevernek zsiradékot a folyékony masszába. A szódavíz is kardinális kérdés, hiszen egyes vélemények szerint enélkül nem lesz igazi, míg egy másik iskola csak tejjel készíti a palacsintát. A palacsinta kapcsán éles viták alakulhatnak ki az ízesítés kapcsán is, és még mindig csak Magyarországon járunk.

Venezuelai kukoricás palacsinta cachapa
Venezuelai kukoricás palacsinta, a cachapa finom sósan, sajttal megszórva, de ehetjük édesen is
FOTÓ: MÓRICZ ISTVÁN / MINDMEGETTE

A világon sokfelé készítenek palacsintát, aminek a tésztája állhat hajdina- vagy zabpehelylisztből, készülhet banánból, lehet glutén-, tej- és cukormentes, léteznek diétás verziók, meg a latin-amerikai országokban, elsősorban Venezuelában népszerű a kukoricás palacsinta. A cachapa, a venezuelai kukoricás palacsinta receptje egyszerű és gyors, rendkívül finom verziója a palacsintának, ami a fő alapanyag, a kukorica miatt hasonlít az itthon és Erdélyben is ismert és kedvelt puliszkához. A cachapát ehetjük reggelire vagy uzsonnára, lehet főétel vagy desszert is, ugyanis sósan, sajttal megszórva, de akár lekvárral, juharsziruppal tálalva is fenséges.

Így készül a cachapa, a venezuelai kukoricás palacsinta. Íme a recept videón

Hozzávalók:

  • 2 db kukoricakonzerv
  • 1 db tojás
  • 1/4 bögre liszt
  • 1/4 bögre kukoricaliszt
  • egy csipet só
  • 1/4 bögre tej
  • olaj

A tálaláshoz:

  • sajt
  • lekvár
  • juharszirup

Elkészítés:

  1. A kukoricát lecsepegtetjük és egy botmixerrel pürésítjük.
  2. Hozzáadjuk a tojást, a liszteket és a sót, majd folyamatos kevergetés mellett apránként a tejet is. Pár percig állni hagyjuk.
  3. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a masszából egy-egy merőkanálnyit a serpenyőbe kanalazunk, óvatosan elterítjük, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  4. Reszelt sajttal megszórva, vagy lekvárral, esetleg juharsziruppal leöntve tálaljuk.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.