Mindenkinek megvan a saját, jól bevált palacsintareceptje. A háziasszonyokat alaposan megosztja a palacsintatészta, ugyanis van, aki nem tesz bele cukrot, más már a tésztát is beédesíti, sokan ki se hagyják belőle az olajat, míg egyesek nem kevernek zsiradékot a folyékony masszába. A szódavíz is kardinális kérdés, hiszen egyes vélemények szerint enélkül nem lesz igazi, míg egy másik iskola csak tejjel készíti a palacsintát. A palacsinta kapcsán éles viták alakulhatnak ki az ízesítés kapcsán is, és még mindig csak Magyarországon járunk.
A világon sokfelé készítenek palacsintát, aminek a tésztája állhat hajdina- vagy zabpehelylisztből, készülhet banánból, lehet glutén-, tej- és cukormentes, léteznek diétás verziók, meg a latin-amerikai országokban, elsősorban Venezuelában népszerű a kukoricás palacsinta. A cachapa, a venezuelai kukoricás palacsinta receptje egyszerű és gyors, rendkívül finom verziója a palacsintának, ami a fő alapanyag, a kukorica miatt hasonlít az itthon és Erdélyben is ismert és kedvelt puliszkához. A cachapát ehetjük reggelire vagy uzsonnára, lehet főétel vagy desszert is, ugyanis sósan, sajttal megszórva, de akár lekvárral, juharsziruppal tálalva is fenséges.
Hozzávalók:
A tálaláshoz:
Elkészítés:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.