Érdemes kiemelni, hogy amennyiben a reggelt egy élvezetes étkezéssel kezdjük, akkor az egész napunk során energikusabbak lehetünk. Ehhez helyezzük előtérbe azokat az ételeket, amelyek táplálóak és megfelelő energiát biztosítanak.
Akár korán reggel, akár kicsit később reggelizünk, fontos, hogy a menüt mindig változatosan állítsuk össze. Ez sokkal könnyebben megy, ha figyelembe vesszük azt, hogy melyik ízvilágot kedveljük a leginkább – ez lehet sós, édes, vagy mindkettő – írja a Today.
Persze sosem egyszerű egyik napról a másikra változtatni a szokásainkon, a reggeli esetében azonban sokat segíthet, ha előre megtervezzük, esetleg el is készítünk bizonyos elemeket: például a muffint, a palacsintát vagy éppen a házi müzliszeleteket.
Nemcsak a reggelire, hanem az összes többi étkezésre is igaz az, hogy érdemes az évszakok ritmusát is figyelembe venni.
A téli időszakban például váltsunk melengető ételekre: egy tartalmas reggeli zabkása, amit egy csipetnyi fahéjjal, szerecsendióval és szegfűszeggel ízesítünk, remek választás lehet. Ezek a fűszerek amellett, hogy felmelegítenek bennünket, az egészségünkre is pozitív hatással vannak, például serkentik a vérkeringést és támogatják az emésztést.
Emellett a különféle, szezonális zöldségeket nemcsak ebédre vagy vacsorára fogyaszthatjuk, hanem bizony reggelire is. Készíthetünk vitamindús salátát, pirított gyökérzöldségekkel, sonkával, főtt tojással, különféle sajtokkal gazdagítva.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.