Puncstorta  recept
Puncstorta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Alapételek

Szaftos főfogás a kolbászos-csemegeuborkás ragu, akár hétvégi ebédnek is beillik

Íme a kolbászos-csemegeuborkás ragu receptje /Fotó és recept: Vidék íze magazin
A tokányba remekül illik az uborka, ám nem csak nyers zöldséggel lehet finom húsos ragut készíteni. Kerülhet a pörköltbe csemegeuborka, de akár kovászos is, mindegyikkel zseniálisan jó ebéd készíthető!

A kolbászos-csemegeuborkás ragu olyan étel, amit ha meglátunk, szinte azonnal összefut a nyál a szánkban. A magyar konyhaművészet receptfüzetében számtalan olyan étel található, melyben valamilyen zöldség kerül a raguban a hús mellé. Gombát, borsót és kígyóuborkát viszonylag gyakran párosítunk sertéshússal, de érdemes kipróbálni a savanyított uborkás recepteket is!

Íme a kolbászos-csemegeuborkás ragu receptje /Fotó és recept: Vidék íze magazin
Íme a kolbászos-csemegeuborkás ragu receptje /Fotó és recept: Vidék íze magazin

Ehhez a raguhoz tehetünk csemegeuborkát, de remekül állhat neki a kovászos uborka is. Az elkészítése sem bonyolult, mutatjuk is a Vidék íze magazin pontos receptjét lépésről lépésre.

Így kész a kolbászos-csemegeuborkás ragu

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéstarja, -lapocka vagy zsírosabb comb
  • zsiradék
  • 3 nagy vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 5-6 csemegeuborka
  • 1 szál kolbász
  • 1 babérlevél
  • bors
  • őrölt pirospaprika

Elkészítés:

  1. A zsiradékon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, utána rádobjuk a zúzott fokhagymát.
  2. A hagymára tesszük a csíkokra vágott húst, sóval, borssal, őrölt pirospaprikával fűszerezzük. Pici vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk; ha szükséges, időnként pótoljuk az elfőtt folyadékot.
  3. Amikor már majdnem készen van a hús, beletesszük a fél centi vastag csíkokra vagy karikákra vágott uborkát és a felkarikázott kolbászt, s készre főzzük.
  4. Főtt tésztával vagy rizzsel tálaljuk.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.