Dubarry-csirkemell
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal
Hagymás rostélyos
Vadas marha
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dödölle - az eredeti recept
Körömpörkölt csülökkel
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus grízgaluska leves
Zsemlegombóc
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus kuglóf
Krémes spenótfőzelék
Tárkonyos csirkeraguleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Alapételek

Szaftos főfogás a kolbászos-csemegeuborkás ragu, akár hétvégi ebédnek is beillik

A tokányba remekül illik az uborka, ám nemcsak nyers zöldséggel lehet finom húsos ragut készíteni. Kerülhet a pörköltbe csemegeuborka, de akár kovászos is, mindegyikkel zseniálisan jó ebéd készíthető!

A kolbászos-csemegeuborkás ragu olyan étel, amit ha meglátunk, szinte azonnal összefut a nyál a szánkban. A magyar konyhaművészet receptfüzetében számos olyan étel található, amelyben valamilyen zöldség kerül a raguban a hús mellé. Gombát, borsót és kígyóuborkát viszonylag gyakran párosítunk sertéshússal, de érdemes kipróbálni a savanyított uborkás recepteket is!

Íme a kolbászos-csemegeuborkás ragu receptje /Fotó és recept: Vidék íze magazin
Íme a kolbászos-csemegeuborkás ragu receptje /Fotó és recept: Vidék íze magazin

Ehhez a raguhoz tehetünk csemegeuborkát, de remekül állhat neki a kovászos uborka is. Az elkészítése sem bonyolult, mutatjuk is a Vidék íze magazin pontos receptjét lépésről lépésre.

Így kész a kolbászos-csemegeuborkás ragu

Hozzávalók:

  • zsiradék
  • 3 nagy vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg sertéstarja, -lapocka vagy zsírosabb comb
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 babérlevél
  • 5-6 csemegeuborka
  • 1 szál kolbász

Elkészítés:

  1. A zsiradékon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, utána rádobjuk a zúzott fokhagymát.
  2. A hagymára tesszük a csíkokra vágott húst, sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, babérlevéllel fűszerezzük. Pici vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk; ha szükséges, időnként pótoljuk az elfőtt folyadékot.
  3. Amikor már majdnem készen van a hús, beletesszük a fél centi vastag csíkokra vagy karikákra vágott uborkát és a felkarikázott kolbászt, s készre főzzük.
  4. Főtt tésztával vagy rizzsel tálaljuk.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.