Mákos guba
Dödölle - az eredeti recept
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus kuglóf
Rakott zöldbab darált hússal
Vadas marha
Tojásos nokedli fejes salátával
Tárkonyos csirkeraguleves
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Babgulyás
Farsangi szalagos fánk
Csupacsokis brownie
Dubarry-csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Desszert

Életmentő barackos-grízes szelet, ha elfogyott a liszt, de megkívántál valami édeset

Elfogyott otthon a liszt, már nem akarsz kimozdulni a lakásból, de azért ennél valami édeset? Ezt a barackos-grízes süteményt pont az ilyen desszertvészhelyzetekre találták ki! Mutatjuk az életmentő receptet!

Bárkivel előfordulhat, hogy kifogy a liszt, viszont elemi erővel tör rá az édesség utáni vágy, melyet a táblás csoki vagy a keksz sem képes csillapítani. Ilyenkor csak a házi sütemények jelenthetnek megoldást, de mit süssön az ember liszt nélkül? Piskóták, kuglófok vagy kelt tészták szóba sem jöhetnek, de szerencsére van megoldás ilyen helyzetre is! Liszt helyett ugyanis búzadarával, azaz grízzel is finomat lehet sütni!

Liszt nélkül készül ez a finom barackos-grízes szelet /Recept és fotó: Vidék íze magazin
Liszt nélkül készül ez a finom barackos-grízes szelet /Recept és fotó: Vidék íze magazin

Így készül az életmentő barackos-grízes szelet

Hozzávalók:

  • 1 db nagy kezeletlen narancs
  • 1 db kezeletlen citrom
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 db kisebb tojás
  • 8 dkg méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 3 dl joghurt
  • 24 dkg búzadara
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 dkg barackbefőtt
  • porcukor

Elkészítés:

  1. Lehántjuk vékonyan a narancs és a citrom héját. Összevágjuk, majd beledobjuk egy konyhai aprítóba a kristálycukorral együtt, pár nyomással összeforgatjuk, morzsásra vágjuk.
  2. Átöntjük egy keverőtálba, hozzáadjuk a három egész tojást, a csipet sót, a mézet, a vaníliás cukrot, és maximális fokozaton pár perc alatt nagyon habosra keverjük. Utána még a robotgéppel hozzákeverjük az olvasztott vajat és a joghurtot.
  3. Kifacsarjuk a citrom és a narancs levét, és két-három evőkanállal teszünk belőlük a masszához. Végül fakanállal beledolgozzuk a sütőporral elkevert búzadarát.
  4. A tepsibe sütőpapírt teszünk és beleöntjük a masszát. A tetején elrendezzük a vékonyabb cikkekre vágott őszibarackbefőttet. 180 fokra előmelegített sütőben bő fél órán át sütjük. Ha kész, a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk porcukorral, és nagyobb kockákra felvágjuk.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.