Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Minestrone recept
Minestrone
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Ajánló

Lenyűgöznéd a locsolókat? 2 káprázatos sütemény húsvétra

citromos habos pite anna olson food network
Ha húsvétkor szeretnénk a sonka-tojás-torma mellett különleges süteménnyel is kedveskedni a családtagoknak vagy ismerősöknek, érdemes a Food Network tévécsatornán hamarosan induló Anna Olson: Sütés c. sorozatából inspirálódni. A világhírű cukrász ugyanis olyan recepteket oszt meg a nézőkkel, amelyek elkészítéshez nem kell mesterszakácsnak lennünk, bár a lelkesedés és a sütés iránti szenvedély segítségünkre lehet.
Anna Olson
Anna Olson

Anna Olson neve bizonyára nem ismeretlen az olvasók számára, műsorait mát láthatták más csatornákon, és talán valamelyik angol nyelvű szakácskönyve is járt már a sütni szeretők kezében. A híres cukrász a Szlovákiából a Tengerentúlra kivándorló nagymamájától leste el az első konyhai technikákat, és miatta kedvencei máig a kelet-európai ételek. Gyermekkorában gyakran készítettek ilyeneket, így lopták be a szívébe magukat többek közt a rétesek és a mákos sütemények.

A cukrász olyan fiatalnak néz ki most is, hogy nem is gondolnánk, húsz év szakmai tapasztalat áll mögött. Mindig is imádott főzni, de eleinte ez nem volt több egy hobbinál. Politológiai és szociológiai tanulmányai után néhány évig egy bankban dolgozott, az ebédszünetek alatt a környékbeli piacokat járta, alapanyagok és ötletek után kutatva a vacsorapartijaihoz. A kedvtelésből azonban végül karrier lett: kulináris művészetet tanult, majd a 90-es évek közepén a kanadai Ontario államban kapott munkát cukrászként. Hét évet dolgozott itt, ami nemcsak szakmai elismerést hozott, hanem boldog házasságot is: itt ismerte meg férjét, Michael Olson szakácsot. Abban a szerencsés helyzetbe vannak, hogy bármelyikük készíti a vacsorát, az mindenképp isteni lesz! Általában az fog hozzá, aki előbb ér haza, a másik beáll mellé kuktának, és hagyja párja elképzelését megvalósulni. Kölcsönösen motiválják egymást, noha Michael inkább a húsokra és halakra specializálódott. Anna és férjé közösen indították el az Olson Recipe Generator okostelefonos alkalmazást, amely nagyon sikeres lett.

Kétrétegű almás pite
Kétrétegű almás pite

A cukrász az elmúlt évtizedben több éttermet is nyitott Kanadában, de ma már egyikben sincs részesedése, elsősorban a tévéműsoraira és szakácskönyveire koncentrál. Azt mondja, szerinte nincsen különbség a TV-ben szereplő és a képernyőn kívüli Anna Olson között. Akár egy stúdióban, akár a házuk konyhájában főz vagy süt, a szervezettség, a precizitás és a maximális odafigyelés jellemzi.

A Food Network nézői erről maguk is meggyőződhetnek, ha március 22-én kedden 16:00-kor a csatornára kapcsolnak, majd nyomon követik a „csodacukrászt” az „Anna Olson:Sütés” sorozatban hétköznaponként 10:00-kor vagy 17:00-kor áprilisban és májusban. Briós, fánk, rétes, kuglóf, gyümölcs- és csokitorta, mind terítékre kerül, hogy a nézők elleshessék a sütés tudományát, és lenyűgözhessék családtagjaikat, ismerőseiket.

Citromos-habos pite
Citromos-habos pite

A műsorban is látható receptek közül kettőt, amelyek remek húsvéti desszertek lehetnek, ezúton mi megosztunk:

Citromos-habos pite >>>
Kétrétegű almás pite >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.