A mai zöldborsó a XVI. századtól vonult be az étkezés történetébe, eleinte mint drága különlegesség. Egy 1696-os feljegyzés szerint a „divatos és őrült hölgyek” nagy lakomák végén, titokban csipegették. Az ehető héjú borsót (cukorborsó) francia leírások említik először. Tudtad, hogy a zöldborsót valójában éretlenül fogyasztjuk? Amikor megérik, az ún. száraz- vagy felesborsót kapjuk, amely lehet sárga vagy zöld színű is. A zöldborsó nem véletlenül sztár a zöldségek között: sokféleképpen felhasználhatjuk. Készülhet belőle finom leves, főzelék, krém, de felhasználhatjuk salátába is. Próbáld ki az alábbi recepteket, nem fogod megbánni!
PETREZSELYMES ZÖLDBORSÓLEVES NOKEDLIVAL>>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.