Rengeteg olyan videó található az interneten, melyen külföldiek vagy külföldi gyerekek kóstolják meg a klasszikus magyar fogásokat, életükben először próbálják ki a Magyarországon népszerű édességeket, és elég vegyes a fogadtatás. Egyes ételek kérdés nélkül sikert aratnak, míg mások rendkívül megosztók, és míg mi idehaza rajongunk értük, egy külföldi számára értelmezhetetlen fogásnak bizonyulnak.
A Taste Atlas rendszeresen frissíti a felhasználói által küldött visszajelzések alapján a különféle ranglistáit, melyekből kiderül, hogy melyek a világ legjobb levesei, főételei vagy épp desszertjeit, de azt is megtudhatjuk, hogy országonként melyek a legjobb vagy épp a legrosszabbra minősített ételek. A magyar ételeket legutóbb tavaly év végén frissítették, és meglepetésre a korábban első helyen álló mákos tésztát letaszította a trónról egy karácsonyi fogás, méghozzá a borleves.
A borleves két éve még csak a hatodik, tavaly pedig az ötödik helyen állt a legrosszabb ételek listáján, ám most valamiért több helyet is ugorva az első pozícióba került. Ezzel megelőzte az előző éllovast, a mákos tésztát, valamint az ilyen listákról kirobbanthatatlan pacapörköltet is. A borleves tipikusan olyan étel, amit ünnephez kötötten készítünk, és szinte csak karácsonykor kerül az asztalra, ám akkor sem minden családnál. Finom különlegesség, ami előétel vagy desszert is lehet.
Tálos Krisztián, a kiskanizsai ÍzBirodalom séfje nem ért egyet a nemzetközi olvasók listájával, szerinte ezek az ételek is mind remekek, és ha valakinek esetleg nem jött be egyik vagy másik, akkor érdemes tenni vele még egy próbált, hiszen sok múlik azon, hogyan is készültek az ételek.
"Valaki ehetett egyszer egy nagyon savanyú borlevest karácsonykor, mert szinte érhetetlen, miért került a lista élére. A második a pacalpörkölt, ami talán megosztóbb, hiszen mégiscsak a szarvasmarha kérődzéshez használt előgyomrából készül. Ezek talán a rossz sztereotípiákból alakultak ki, hiszen jól elkészítve a magyarok egyik kedvence. A mákos tészta megjelenése nem bizalomgerjesztő, hangyaszerű, fekete darabok a tésztán. A lista többi tagjára mi magyarok szintén felszisszenünk, hogy ez miért?" – mondta a Zaolnak a séf.
Krisztián nyitott a nemzetek konyhájára, de a lista nagy részével nem ért egyet, hiszen ezek a magyar ételek finoman elkészíthetők, így azt javasolja a rossz minősítést adó olvasóknak, hogy tegyenek még egy próbát mindegyikkel. A séf azonban azt bevallotta, hogy ő sem szeret minden magyar ételt, nála a toplistában a tökfőzelék, a lecsó és a finomfőzelék áll a dobogón.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.