A szalonnát felcsíkozzuk, majd felkockázzuk nagyjából 1 centis darabokra. A hagymát meghámozzuk, félfőre vágjuk. A répát meghámozzuk, és nagyjából 7-8 mm-es kockákra vágjuk, a zellert szintén meghámozzuk, és akkora kockákra vágjuk, mint a répát. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a sajtokat kis lyukú reszelővel lereszeljük.
Egy fazékban kevés olívaolajat hevítünk, erre rakjuk a szalonnát, és alacsony hőmérsékleten időnként kevergetve zsírjára pirítjuk. A megpirult szalonnát kivesszük, a visszamaradt zsiradékra rakjuk a vöröshagymát, a sárgarépát és a zellert, sózzuk, borsozzuk, és 6-8 percig kevergetve dinszteljük.
Hozzáadjuk a fokhagymát, 1-2 percig tovább dinszteljük. Ha a zöldségek félig megpuhultak, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, és felöntjük 1-1,5 dl sörrel. 2-3 percig alacsony lángon forraljuk, ezután hozzáadunk nagyjából 5 dl vizet, fűszerezzük a kakukkfűvel és 10-15 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ezután felöntjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a lereszelt sajtokat (természetesen egyféle és más sajttal, sajtokkal is készíthető). Ha a sajtok elolvadtak, és a leves besűrűsödött, el is készült. A levest a pirított szalonnával, valamint ízlés szerint jalapeñóval tálaljuk, de akár cipóban is kínálhatjuk, sőt, sajtcsipszet is készíthetünk hozzá.
Nézd meg videón is, hogyan készül a sörös sajtleves pirított szalonnával >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.