- Az újhagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk.
- Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, és megfonnyasszuk rajta az újhagymát. Hozzáadjuk a burgonyát, és kissé megpirítjuk. Hozzáforgatjuk a borsót, és néhányszor megkeverve 5 percig pároljuk. Felöntjük az alaplével, megsózzuk, majd fedő alatt az egészet puhára főzzük 20-25 perc alatt. Néhány kanálnyi főtt borsót félreteszünk.
- Közben a mentát megmossuk, a leveleit lecsipkedjük. Néhány levélkét félreteszünk a díszítéshez, a többit a leveshez adjuk. Botmixerrel pürésítjük a levest. Tálaljuk a félretett borsóval és mentalevelekkel, valamint ízlés szerint egy kevés görög joghurttal.
GÁSPÁR BEA KONYHÁJA: ZÖLBORSÓKRÉMLEVES MENTÁVAL FELTURBÓZVA
SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: PULYKABRASSÓI, TAVASZIASAN
JÉGHIDEG EPERKRÉMLEVES FŐZÉS NÉLKÜL: FINOMSÁG 10 PERC ALATT!