A póréhagymát vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk. A vajat és az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt póréhagymát, és üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, megfuttajuk rajta, majd hozzáadjuk a zöldborsót is. Alaposan összekeverjük, és pár percig pároljuk.
Ízlés szerint megszórjuk őrölt borssal és egy csipet szerecsendióval, majd felöntjük a zöldségalaplével.Megsózzuk, felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve addig főzzük, amíg a borsó megpuhul.
Amikor a borsó már puha, levesszük a tűzről, és belecsipkedjük a mentaleveleket. Botmixerrel pépesítjük, majd hozzákeverjük a tejszínt. Visszatesszük a tűzre, és kevergetve forráspontig melegítjük, majd elzárjuk a gázt, és tálalásig melegen tartjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.