Klasszikus kuglóf
Epres blondie
Kínai szezámmagos csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Csupacsokis brownie
Vadas marha
Babgulyás
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus stíriai metélt
Zsemlegombóc
Mákos guba
Finomfőzelék
Dubarry-csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagymás rostélyos
Dödölle - az eredeti recept
Praktikus

Így panírozz tojás nélkül, finom ropogós lesz a rántott hús

A rántott hús a magyarok nemzeti étele. A klasszikus vasárnapi ebédek során nem hiányozhat az asztalról a húsleves és a rántott szelet sem, ám nemcsak húsokat, hanem bizony zöldségeket is előszeretettel panírozunk. A rántott hús bundáját liszt, felvert tojás és zsemlemorzsa alkotja, ám tojás nélkül is ropogós frissensültet készíthetünk.

Egy frissensült bundája sokféle lehet. A legelterjedtebb az úgynevezett bécsi panír, amihez a húst vagy a zöldséget először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk és így kerül a forró zsiradékba, ami lehet olaj vagy zsír és olaj keveréke is. Létezik azonban a párizsi szelet is, aminél kihagyjuk a zsemlemorzsát, az Orly módra sült húsok bundájához pedig liszttel, tojással és sörrel elkevert tésztát használunk.

Így panírozz tojás nélkül
Így panírozz tojás nélkül
FOTÓ: ANA MARIA CIOBANU / SHUTTERSTOCK

A hagyományos panír fontos része a tojás, ám előfordulhat olyan szituáció, amikor nem használhatjuk, mivel elfogyott otthon, esetleg megromlott a tojás, vagy olyan életmódot folytatunk, amibe nem illeszthető bele a tojás. Szerencsére ekkor sem kell lemondani a ropogós rántott húsokról, hiszen bundázni tojás nélkül is lehet! Ehhez mutatunk most egy nagyszerű trükköt, amihez semmi extra alapanyag nem kell!

Így panírozz tojás nélkül, ropogós lesz a bunda

Habár a rántott hús készítésének folyamatában a felvert tojásban való forgatás nélkülözhetetlennek tűnik, simán lecserélhető, sőt semmi extra helyettesítő, nehezen beszerezhető vagy különleges alapanyag nem fog kelleni hozzá. Akkor is finom, ropogós lesz a rántott hús, ha felvert tojás helyett liszt és víz keverékébe forgatod a panírozás során.

Ha nincs otthon tojás, vagy vegán vagy, esetleg nem ehetsz tojást, akkor keverj össze lisztet vízzel, készíts a palacsintatésztánál sűrűbb masszát, és a liszt után ebben mártsd meg a húsokat, zöldségeket. Érdemes lehet a masszát befűszerezni sóval, de kerülhetnek bele olaszos fűszerek, fokhagymapor, bors vagy akár ételízesítő is. Picit csöpögtesd le a húsról a felesleges masszát, majd jöhet a zsemlemorzsa, amiben alaposan forgasd meg a húst, ami így készen is áll a sütésre.

Így panírozd és süsd a rántott hús, videón a szuper technika

Hogy elkerüld az olajszagot és a hatalmas rendetlenséget a konyhában, nézd meg a Mindmegette panírkisokosát, a videóban ugyanis rengeteg hasznos tanácsot találsz ahhoz, hogy tökéletes legyen a rántott hús!

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.