Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Minestrone recept
Minestrone
Praktikus

Így panírozz tojás nélkül, finom ropogós lesz a rántott hús

A rántott hús a magyarok nemzeti étele. A klasszikus vasárnapi ebédek során nem hiányozhat az asztalról a húsleves és a rántott szelet sem, ám nemcsak húsokat, hanem bizony zöldségeket is előszeretettel panírozunk. A rántott hús bundáját liszt, felvert tojás és zsemlemorzsa alkotja, ám tojás nélkül is ropogós frissensültet készíthetünk.

Egy frissensült bundája sokféle lehet. A legelterjedtebb az úgynevezett bécsi panír, amihez a húst vagy a zöldséget először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk és így kerül a forró zsiradékba, ami lehet olaj vagy zsír és olaj keveréke is. Létezik azonban a párizsi szelet is, aminél kihagyjuk a zsemlemorzsát, az Orly módra sült húsok bundájához pedig liszttel, tojással és sörrel elkevert tésztát használunk.

Így panírozz tojás nélkül
Így panírozz tojás nélkül
FOTÓ: ANA MARIA CIOBANU / SHUTTERSTOCK

A hagyományos panír fontos része a tojás, ám előfordulhat olyan szituáció, amikor nem használhatjuk, mivel elfogyott otthon, esetleg megromlott a tojás, vagy olyan életmódot folytatunk, amibe nem illeszthető bele a tojás. Szerencsére ekkor sem kell lemondani a ropogós rántott húsokról, hiszen bundázni tojás nélkül is lehet! Ehhez mutatunk most egy nagyszerű trükköt, amihez semmi extra alapanyag nem kell!

Így panírozz tojás nélkül, ropogós lesz a bunda

Habár a rántott hús készítésének folyamatában a felvert tojásban való forgatás nélkülözhetetlennek tűnik, simán lecserélhető, sőt semmi extra helyettesítő, nehezen beszerezhető vagy különleges alapanyag nem fog kelleni hozzá. Akkor is finom, ropogós lesz a rántott hús, ha felvert tojás helyett liszt és víz keverékébe forgatod a panírozás során.

Ha nincs otthon tojás, vagy vegán vagy, esetleg nem ehetsz tojást, akkor keverj össze lisztet vízzel, készíts a palacsintatésztánál sűrűbb masszát, és a liszt után ebben mártsd meg a húsokat, zöldségeket. Érdemes lehet a masszát befűszerezni sóval, de kerülhetnek bele olaszos fűszerek, fokhagymapor, bors vagy akár ételízesítő is. Picit csöpögtesd le a húsról a felesleges masszát, majd jöhet a zsemlemorzsa, amiben alaposan forgasd meg a húst, ami így készen is áll a sütésre.

Így panírozd és süsd a rántott hús, videón a szuper technika

Hogy elkerüld az olajszagot és a hatalmas rendetlenséget a konyhában, nézd meg a Mindmegette panírkisokosát, a videóban ugyanis rengeteg hasznos tanácsot találsz ahhoz, hogy tökéletes legyen a rántott hús!

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.