Klasszikus grízgaluska leves
Mákos guba
Kijevi csirkemell rizibizivel
Csupacsokis brownie
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Babgulyás
Zsemlegombóc
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes-mustáros csirkemell
Vadas marha
Klasszikus kuglóf
Kapros tökfőzelék virslivel
Dubarry-csirkemell
Hagymás rostélyos
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Körömpörkölt csülökkel
Jó hírünk van a klasszikus fogás szerelmeseinek: ha így készítitek a rántott húst, akkor a diéta idején is nyugodtan be lehet illeszteni a menübe.

A diéták általában lemondással járnak, és legtöbbször a rántott hús is tiltólistára kerül. Pedig sokak kedvence, nehéz lemondani róla, valószínűleg épp ezért született meg az alábbi recept – írja a dietaesfitnesz.hu.

A diós bunda nemcsak egészségesebb, de különlegesebbé is teszi a csirkemellet (Fotó: Shutterstock)
A diós bunda nemcsak egészségesebb, de különlegesebbé is teszi a csirkemellet (Fotó: Shutterstock)

A titkos összetevő, a dió

Jól tudjuk, hogy a rántott finomság nem a hús miatt, hanem az azt körülölelő panír okán kényszerül száműzetésbe, ha szeretnénk leadni néhány kilót, és diétázni kezdünk. Ez az alakbarát elkészítési mód tökéletes megoldás, mert a dió szénhidráttartalma elhanyagolható, és az is lassan szívódik fel, viszont gazdag fehérjében és esszenciális zsírsavakban, emiatt kevés is elegendő belőle, mégis hosszú időre eltelít. Nem utolsósorban pedig igazán különlegessé teszi ezt a klasszikus rántott fogást.

Íme, a recept!

Csirkemell diós bundában

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2 db tojásfehérje
  • ½ ek. gyömbérpor
  • 2 ek. darált dió
  • 2 ek. szénhidrátcsökkentett liszt (vagy teljes kiőrlésű liszt, zabpehelyliszt) + a forgatáshoz
  • olívaolaj a sütéshez

Elkészítése:

  1. A csirkemelleket megtisztítjuk, szárazra töröljük, 1-2 ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd megsózzuk.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a sót, a gyömbérport, a darált diót, valamint a lisztet.
  3. A csirkemellcsíkokat egy kevés lisztben megforgatjuk, azután a diós masszába mártjuk, majd forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, és hagyjuk lecsepegni a felesleges zsiradékot.

Ezért olyan egészséges a dió

Vitaminokban gazdag: található benne A-, E-, C-, valamint B-vitaminok.
A dióban levő omega-3 zsírsavak javítják a szervezet inzulintermelését, így szerepük lehet a cukorbetegség megelőzésében. Rendben tartják a vérnyomást és a koleszterinszintet is, valamint segítenek megelőzni a vérrögképződést, és védik az érfalak rugalmasságát. Az esszenciális zsírsavak az optimális idegrendszeri és agyműködéshez is hozzájárulnak
Daganatos betegségek, például a vastagbél-, mell- és prosztatarák kialakulása ellen is védhet.
Folsavtartalma a várandósok számára is hasznossá teszi, de található benne mangán, réz, kálium, kalcium, vas, magnézium, cink és szelén is. 
Olaja kiváló bőrnyugtató, kozmetikai termékek alapanyaga.
Leveléből tea készíthető, amit például bőrproblémákra használnak.

 

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (1)

LegfrissebbTörlés
Z

zsoka88

2025. 01. 22. | 14:38
Nagyon jó ötletnek tartom és biztos finom is. Kár, hogy a képen nem ez a verzió van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.