A hagymát apróra vágjuk, majd egy magasabb falú serpenyőben kevés olívaolajon üvegesre pároljuk.
Ha a hagyma már üveges és megpuhult, ráöntjük a darabolt paradicsomot. Ha a serpenyő tartalma már rotyog, hozzáadjuk a sót, a borsot, a majoránnát, a durvára vágott bazsalikomot, majd az apróra vágott fokhagymát is.
Miután megkevertük, lassú tűzön hagyjuk kicsit főni. Ezután hozzáadjuk a tejszínt és a lereszelt parmezán felét. Ízlés szerint akár egy kis olívaolajjal is megcsorgathatjuk. Miután ezeket is hozzáadtuk a paradicsomos alaphoz, alaposan elkeverjük. Ha újra felfőtt, elzárjuk alattta a gázt.
A fusillitésztát a csomagoláson feltüntetett instrukciók szerint megfőzzük, majd a paradicsomos mártással jó alaposan összekeverjük, végül a maradék reszelt parmezánnal megszórjuk a tetejét.
Nézd meg videón is, hogyan készül a nagyon krémes paradicsomos tészta:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.