A koktélparadicsomokat félbevágjuk, és vágott felükkel fölfelé egy kis tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd a sütőt grillező vagy felső sütés funkcióra állítjuk, betoljuk a paradicsomokat és meggrillezük azokat.
A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk azután kockára vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, a fokhagymát felaprítjuk és a serpenyőbe dobjuk.
Picit megfuttatjuk, utána a paszírozott paradicsomokat és a hámozott és darabolt paradicsomot is belerakjuk.
Sózzuk, borsozzuk és 3-4 perc alatt könnyű mártást főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről és még forrón apróra vágott friss bazsalikommal ízesítjük.
Egy lábosban vizet forralunk, bőségesen megsózzuk és a spagettit kifőzzük lobogó vízben. Ha a tészta ’al dente’ –re főtt (a közepén pici fehér pont van és roppanós) a főzőléből 3-4 kanállal a szószba teszünk, majd leszűrjük a tésztát, és egy kis olajjal összeforgatjuk.
A tésztát és szószt összekeverjük, és azonnal tálaljuk. A tányérban levő tésztára rakunk a sült koktélparadicsomból és parmezánt reszelünk rá. Csipet frissen őrölt borssal, olivaolajjal és friss bazsalikom levéllel díszítjük. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.