A rizst pár csepp olajon megpirítjuk, majd felöntjük másfélszeres mennyiségű forró vízzel. Ízlés szerint sózzuk, fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.
Egy tapadásmentes serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk. Az apróra vágott vöröshagymát beleszórjuk, és pirítani kezdjük. Sóval, borssal és tört chilivel ízesítjük. Ha már szépen megpirult, az apróra vágott fokhagymát a sepenyőbe dobjuk, majd közvetlenül utána jöhet a darált marhahús is. Az egészet összepirítjuk, majd Worchestershire szósszal meglocsoljuk, beleöntjük a hámozott és a sűrített paradicsomot is. Kevés vizet öntünk alá, s ha kell, sózzuk még. 10 percig, alacsony lángon főzzük.
Amíg fő a ragu, párolódik a rizs, a kelbimbókat megmossuk, és megfelezzük. Ha szükséges, eltávolítjuk a legfelső leveleket. Serpenyőben a vajat három ek vízzel felmelegítjük. Beledobjuk a kelbimbókat, sózzuk és borsozzuk, majd fedő alatt puhává pároljuk.
A besamel mártáshoz vajat hevítünk egy kislábasban. Hozzáadjuk a lisztet és folyamatos kevergetés mellett picit megfuttatjuk. Felöntjük meleg tejjel és habverővel szép simává keverjük. Folytonos keverés mellett 1 percig főzzük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A megfőtt rizst az elkészült marharaguhoz keverjük. Félretesszük felhasználásig.
Ha mindennel megvagyunk, egy tűzálló tálat picit kiolajozunk. A besamel szószból keveset szétterítünk az edény alján. Erre jön a rizses marharagu fele, majd a kelbimbó fele, és végül a besamel fele. Aztán jöhet a maradék ragu, arra a kelbimbó és végül besamel másik felével zárunk. Megszórjuk reszelt cheddar sajttal, majd 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Nézd meg videón is, hogyan készül a rakott kelbimbó marharaguval
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.