Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus grízgaluska leves
Dödölle - az eredeti recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Farsangi szalagos fánk
Rakott zöldbab darált hússal
Kínai szezámmagos csirke
Hagymás rostélyos
Epres blondie
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Vadas marha
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
Kapros tökfőzelék virslivel
Babgulyás
Körömpörkölt csülökkel
Praktikus

Tuti, hogy eddig te is rosszul főzted a teát

Ezeket a hibákat ne kövesd el, ha teát készítesz otthon /Fotó: Shutterstcok
A tea elkészítése nem egy bonyolult művelet, ám mégis van három olyan buktató, amin sokan elbotlunk. Bármennyire is hihetetlen, de a briteknek van egy teaszakértője, aki azokra a hibákra világít rá, amit jobb elkerülni, ha valóban finom teát szeretnék kortyolgatni.

A britek közszolgálati csatornája, a BBC egyik műsorában megkereste a téma elismert szakemberét, hogy tanítson meg minket a helyes teafőzésre. Dr. Stuart Farrimond a filterestea-készítést vette górcső alá, ugyanis mint mondja, az emberek 96 százaléka ilyet fogyaszt.

A három hiba, amit mindenki kerüljön el

1. Kerüljük a műanyag és papír ötvözésével készült styrofoam poharakat, amiket egyébként a legtöbb vendéglátó egység is használ elvitel esetén. A gond ezzel ugyanis az, hogy olyan anyagot tartalmaznak, ami elvonja a tea ízéért felelős molekulákat, ezzel pedig gyakorlatilag már az elején elintéztük kedvenc lélekmelegítőnket.
A szakember azt javasolja, hogy minden esetben bögrét használjunk ha teát innánk, ha pedig tehetjük, az is inkább piros legyen. A színválasztás sem véletlen. Pszichológiai kutatások bebizonyították, hogy a tea sokkal édesebbnek hat, ha piros bögréből isszuk.

2. A második fontos tényező a víz, amiben a filtert áztatjuk. Ne használjunk csapvizet, mert az ízmolekulák reakcióba lépnek a vízben található kalciummal. Ezt a folyamatot kiválóan szemlélteti az a pillanat, amikor hab képződik a tea tetején. Nos, ilyenkor oda koncentrálódik az összes íz.
Sokkal ízletesebb lesz a teánk, ha szűrt vizet használunk, mert kevesebb benne a kalcium és a magnézium is.

3. A harmadik szabály pedig az, hogy a teafiltert legalább 5 percig hagyjuk ázni. Farrimond szerint így sokkal intenzívebbek lesznek az ízek, ráadásul a teából is több antioxidáns oldódik ki.

Ha esetleg kételkednétek a hármas szabályban, akkor próbáljátok ki a teát a megszokott formában elkészítve, aztán a szakértő által javasolt formában. Csukott szemmel is meg lehet állapítani, hogy melyik a jobb.

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.