Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Minestrone recept
Minestrone
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Praktikus

Így tarthatjuk frissen a kígyóuborkát napokig!

uborka
Nem véletlenül szeretjük az uborkát: saláták tökéletes alapanyaga, önmagában vagy valamilyen mártogatóssal finom nassolnivaló, az uborkás limonádé pedig frissítő és egészséges ital. A tárolása azonban nem könnyű, akár egy-két nap alatt megpuhulhat, pépessé válhat. Eláruljuk, hol és hogyan kell tárolni az uborkát, hogy sokáig friss és ropogós maradjon.

HŰTVE tovább ELÁLL

Az kígyóuborka a pulton legjobb esetben is csak néhány napig marad friss, hűtőszekrényben viszont akár egy hétig is roppanós marad. Nem mindegy azonban, hogy a hűtő melyik részébe tesszük!

10 fok alatt ugyanis könnyen "fagyási" sérüléseket szenvedhet, és megpuhulhat. Ezt elkerülhetjük, ha a friss, egészséges uborkát alaposan megmossuk folyó vízzel, papírtörlővel szárazra töröljük és a hűtőszekrény melegebb részeiben tároljuk, ami általában az ajtaja vagy a polcok eleje.

A hűtőben az uboka tovább eláll, de mindegy, hogy hová tesszük (Fotó: Shutterstock)
A hűtőben az uboka tovább eláll, de mindegy, hogy hová tesszük (Fotó: Shutterstock)

SZELETELVE IS FRISS MARAD

Ha szeretnénk előre felszeletelni az uborkát az egyszerűbb, gyorsabb felhasználás miatt, szeletelve is tárolhatjuk. Az uborkakarikákat tegyük egy nagyobb edénybe és öntsük fel vízzel úgy, hogy ellepje. Zárjuk le az edényt, majd tegyük a hűtőszekrénybe. Ezzel a módszerrel megóvjuk az uborkát a kiszáradástól, mivel a víz védi a hűtőszekrény száraz levegőjétől. Akár egy hétig friss marad ugyanúgy, mintha egészben tárolnák.

A legjegészségesebb nassolnivaló a kb. 3 mm vastagra szeletelt, hideg, sopogós kígyóuborka (Fotó: Shutterstock)
A legjegészségesebb nassolnivaló a kb. 3 mm vastagra szeletelt, hideg, sopogós kígyóuborka (Fotó: Shutterstock)

Ne feledjük, hogy a friss uborkaszelet kiváló éhségcsillapító, sokkal jobb, mintha csipszet vagy csokit ennénk, ha ránk tör a falási roham. Ha szeletelve tároljuk, nassolni is könnyebb belőle!

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.