Dubarry-csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes-mustáros csirkemell
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dödölle - az eredeti recept
Vadas marha
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagymás rostélyos
Finomfőzelék
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Praktikus

Így tarthatjuk frissen a kígyóuborkát napokig!

uborka
Nem véletlenül szeretjük az uborkát: saláták tökéletes alapanyaga, önmagában vagy valamilyen mártogatóssal finom nassolnivaló, az uborkás limonádé pedig frissítő és egészséges ital. A tárolása azonban nem könnyű, akár egy-két nap alatt megpuhulhat, pépessé válhat. Eláruljuk, hol és hogyan kell tárolni az uborkát, hogy sokáig friss és ropogós maradjon.

HŰTVE tovább ELÁLL

Az kígyóuborka a pulton legjobb esetben is csak néhány napig marad friss, hűtőszekrényben viszont akár egy hétig is roppanós marad. Nem mindegy azonban, hogy a hűtő melyik részébe tesszük!

10 fok alatt ugyanis könnyen "fagyási" sérüléseket szenvedhet, és megpuhulhat. Ezt elkerülhetjük, ha a friss, egészséges uborkát alaposan megmossuk folyó vízzel, papírtörlővel szárazra töröljük és a hűtőszekrény melegebb részeiben tároljuk, ami általában az ajtaja vagy a polcok eleje.

A hűtőben az uboka tovább eláll, de mindegy, hogy hová tesszük (Fotó: Shutterstock)
A hűtőben az uboka tovább eláll, de mindegy, hogy hová tesszük (Fotó: Shutterstock)

SZELETELVE IS FRISS MARAD

Ha szeretnénk előre felszeletelni az uborkát az egyszerűbb, gyorsabb felhasználás miatt, szeletelve is tárolhatjuk. Az uborkakarikákat tegyük egy nagyobb edénybe és öntsük fel vízzel úgy, hogy ellepje. Zárjuk le az edényt, majd tegyük a hűtőszekrénybe. Ezzel a módszerrel megóvjuk az uborkát a kiszáradástól, mivel a víz védi a hűtőszekrény száraz levegőjétől. Akár egy hétig friss marad ugyanúgy, mintha egészben tárolnák.

A legjegészségesebb nassolnivaló a kb. 3 mm vastagra szeletelt, hideg, sopogós kígyóuborka (Fotó: Shutterstock)
A legjegészségesebb nassolnivaló a kb. 3 mm vastagra szeletelt, hideg, sopogós kígyóuborka (Fotó: Shutterstock)

Ne feledjük, hogy a friss uborkaszelet kiváló éhségcsillapító, sokkal jobb, mintha csipszet vagy csokit ennénk, ha ránk tör a falási roham. Ha szeletelve tároljuk, nassolni is könnyebb belőle!

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.