Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Puncstorta  recept
Puncstorta
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Karácsony

Desszertek decemberre, amelyekkel te lehetsz a karácsonyi bulik sztárja

Zserbó pohárkrém
Munkahelyi buli, óvodai zsúr, családi-baráti összejövetel – és mindenhová vinni kell valami édességet... Nincs ötleted, mivel rukkoljon elő? Adunk néhány tippet!

Zserbó pohárkrém

Hozzávalók (4 személyre):

A krémhez:
2 dl cukrozatlan habtejszín
25 dkg mascarpone
10 dkg darált dió
1 tasak vaníliás cukor
1 ek porcukor

A díszítéshez:

7,5 dkg dióbél
2-3 db aszalt sárgabarack
3 dkg étcsokoládé
4 ek sárgabaracklekvár

Elkészítés:

1. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. Óvatosan összeforgatjuk a mascarponéval, a darált dióval és a kétféle cukorral.

2. A díszítéshez a dióbelet durvára aprítjuk. Az aszalt sárgabarackot kisebb kockákra vágjuk, az étcsokoládét lereszeljük.

3. A krémből egy keveset a 4 db mutatós desszertespohár aljába teszünk. Erre kerül egy réteg lekvár, majd egy kevés durvára tört dió. Ismételjük meg még egyszer a rétegezést. A pohárkrémet aszaltsárgabarack-kockákkal, és az étcsokoládéval díszítjük, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Fanny-tanács
A krém adagolásához érdemes habzsákot használni, hogy ne maszatolja össze a poharat.

Mákosguba-torta

Hozzávalók (6 személyre):
9 dl tej
18 dkg kristálycukor
25 dkg cukrozatlan darált mák

½ tasak reszelt citromhéj
10 dkg mákos fehér csoki
20 dkg mascarpone
8 db szikkadt kifli
2 dl cukrozatlan habtejszín

Elkészítés:

1. A tejet felfőzzük a cukorral, a mákkal és 1 csipet sóval. Beletesszük a reszelt citromhéjat, és lehúzzuk a tűzről. A fehér csokoládé felét felkockázzuk, és belekeverjük a tejbe. Hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzákeverjük a mascarponét is.

2. A kifliket felkarikázzuk, és beleforgatjuk a mákos tejbe. 5 percig állni hagyjujk, aztán az egészet egy 18 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába kanalazzuk, és hűtőbe tesszük 3 órára.

3. A tortakarimát eltávolítjuk. A felvert tejszínhabot ráhalmozzuk a torta tetejére, és nagy lyukú reszelőn ráreszeljük rá a maradék fehér csokoládét vagy megszórjuk mákkal.

Elkészítési idő: 45 perc + hűtés

Kakaós-baracklekváros linzer

Hozzávalók (35 darabhoz):
62,5 dkg liszt + a nyújtáshoz
1 tasak sütőpor
2 tasak Bourbon-vaníliás cukor
18 dkg porcukor + a szóráshoz
45 dkg vaj
5 db tojássárgája
½ tasak reszelt citromhéj
2, 5 dkg keserű kakaópor
20 dkg sárgabaracklekvár

Elkészítés:
1. Egy nagyobb tálba szitáljuk a 60 dkg lisztet a sütőporral, a vaníliás és a porcukorral. Hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű vajat, a tojássárgáját és a citromhéjat. A hozzávalókból omlós tésztá gyúrunkt. Két egyenlő részre osztjuk, majd az egyikbe belegyúrjuk a kakaóport, a másikba pedig a maradék 2,5 dkg lisztet. Mindkettőt a hűtőbe tesszük 30 percre.

2. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztákat 3-4 mm vékonyra, és mindkettőből 5-35 db teli és lyukas formát szaggatunk ki. A kekszeket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 170 fokra előmelegített sütőben 6-7 perc alatt megsütjük.

3. Ha a kekszek kihűltek, a telieket megkenjük baracklekvárral, és mindegyikre egy lyukas darabot illesztünk. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Elkészítési idő: 45 perc + hűtés

8+1 JÓ TANÁCS A TÖKÉLETES KARÁCSONYI ZSERBÓHOZ >>>

KARÁCSONYI MENÜ: EGYSZERŰ HÉTKÖZNAPI FOGÁSOK ÜNNEPI KÖNTÖSBEN >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.