Vízkereszt napján, amikor leszedjük a karácsonyfát, nemcsak a díszek kerülnek vissza a dobozokba, hanem azzal is szembesülünk, hogy mennyi szaloncukor maradt az ágakon vagy a fa alatt, illetve a dobozokban. Ez az édesség az ünnepek elmúltával sokszor a szekrény mélyén végzi, és onnan egyenesen a kukába kerül, mert megkeményedik vagy egyszerűen csak elfeledkezünk róla. Pedig a szaloncukor számtalan kreatív módon újrahasznosítható, és még hetekig örömöt szerezhet az asztalunkon! Íme néhány ötlet, hogyan keltheted új életre ezt a karácsonyi finomságot, és varázsolhatsz belőle különleges csemegéket - írja a life.hu.
Egy egyszerű muffinreceptet is feldobhatsz, ha darabolt vagy akár egészben hagyott szaloncukrokat teszel bele. Az így készült sütemények tökéletes kísérői lehetnek a délutáni kávénak is.
Ha a szaloncukor az idő múlásával megkeményedett, még nem jelenti azt, hogy a kukában a helye, ugyanis tökéletes alapanyagként szolgál süteményekhez! Olvaszd meg gőz fölött, majd keverd bele bármilyen tésztamasszába. Így még finomabb lesz a végeredmény, ráadásul a drága szaloncukor sem végzi a szemétben.
Amikor azt hiszed, már mindenféle édességet elkészítettél, akkor itt az ideje egy meglepő újításnak. Tedd a szaloncukrokat egy éjszakára a hűtőbe, hogy keményebbek legyenek, majd forgasd őket amerikai palacsintatésztába, és sütsd ki őket forró olajban. A végeredmény egy ropogós és igazán különleges csemege lesz.
Egy egyszerű pudingos desszert elkészítéséhez rétegezz egy tálban babapiskótát, banánkarikákat és darabolt szaloncukrot, majd öntsd rá a pudingot. Ez a gyors finomság minden édesszájúnak ízleni fog.
A maradék feldarabolt szaloncukorral könnyedén helyettesítheted a csokidarabokat a kekszben. Gyorsan elkészíthető és mutatós édesség, amely ajándéknak is kiváló.
A téli zimankóban egy csésze krémes forró csokoládé a tökéletes kényeztetés. Egy kisebb lábosban keverj össze két evőkanál kakaóport, négy teáskanál keményítőt és ugyanennyi cukrot, majd adj hozzá fél liter tejet. Alaposan főzd össze, hogy egy csomómentes állagot kapj, végül pedig dobj bele néhány darab feldarabolt szaloncukrot. Karamellásból az igazi! Amint teljesen felolvadt, már kortyolhatod is a különleges forró csokit.
Ha váratlanul vendégek érkeznek és nem tudod, hogy mivel kínáld őket, akkor egy jó pohárkrém mindig remek választás. Egy pohár aljába morzsolj zabkekszet, majd erre szórj apróra vágott szaloncukrot és meggyet, a tetejére pedig tegyél vaníliás krémmel elkevert kemény tejszínhabot. Látványos és finom!
Elfogyott a mogyorókrém? Semmi gond! Olvassz meg néhány szaloncukrot, majd kend kenyérre, kalácsra vagy akár háztartási kekszre.
A hagyományos kókuszgolyó receptjét is könnyedén feldobhatod. Darabolj apróra néhány szaloncukrot – legyen az csokoládés, gyümölcsös vagy kókuszos –, és keverd bele a kekszmasszába. Ez az apró plusz mindenkit lenyűgöz majd.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.