Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mézes-sörös sült oldalas recept
Mézes-sörös sült oldalas
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Praktikus

Megmaradt a szaloncukor? Ne dobd ki, így lesz a maradékból mennyei finomság!

Szaloncukor
Fotó: Shutterstock
Túl sok szaloncukrot vettél karácsonyra? Ahelyett, hogy kidobnád, inkább hasznosítsd újra! Cikkünkben praktikus és kreatív ötleteket találhatsz arra vonatkozóan, hogyan varázsolhatsz az ünnepi cukorból egyszerű, de mégis lenyűgöző finomságokat.

Vízkereszt napján, amikor leszedjük a karácsonyfát, nemcsak a díszek kerülnek vissza a dobozokba, hanem azzal is szembesülünk, hogy mennyi szaloncukor maradt az ágakon vagy a fa alatt, illetve a dobozokban. Ez az édesség az ünnepek elmúltával sokszor a szekrény mélyén végzi, és onnan egyenesen a kukába kerül, mert megkeményedik vagy egyszerűen csak elfeledkezünk róla. Pedig a szaloncukor számtalan kreatív módon újrahasznosítható, és még hetekig örömöt szerezhet az asztalunkon! Íme néhány ötlet, hogyan keltheted új életre ezt a karácsonyi finomságot, és varázsolhatsz belőle különleges csemegéket - írja a life.hu.

Így adhatsz második esélyt a szaloncukornak.
Így adhatsz második esélyt a szaloncukornak
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Muffin szaloncukorral megbolondítva

Egy egyszerű muffinreceptet is feldobhatsz, ha darabolt vagy akár egészben hagyott szaloncukrokat teszel bele. Az így készült sütemények tökéletes kísérői lehetnek a délutáni kávénak is.

Megkeményedett a szaloncukor? Használd süteményekben!

Ha a szaloncukor az idő múlásával megkeményedett, még nem jelenti azt, hogy a kukában a helye, ugyanis tökéletes alapanyagként szolgál süteményekhez! Olvaszd meg gőz fölött, majd keverd bele bármilyen tésztamasszába. Így még finomabb lesz a végeredmény, ráadásul a drága szaloncukor sem végzi a szemétben.

Próbád ki Nigella különlegességét, a rántott szaloncukorot

Amikor azt hiszed, már mindenféle édességet elkészítettél, akkor itt az ideje egy meglepő újításnak. Tedd a szaloncukrokat egy éjszakára a hűtőbe, hogy keményebbek legyenek, majd forgasd őket amerikai palacsintatésztába, és sütsd ki őket forró olajban. A végeredmény egy ropogós és igazán különleges csemege lesz.

Gyors édesség: szaloncukros puding

Egy egyszerű pudingos desszert elkészítéséhez rétegezz egy tálban babapiskótát, banánkarikákat és darabolt szaloncukrot, majd öntsd rá a pudingot. Ez a gyors finomság minden édesszájúnak ízleni fog.

Házi omlós keksz – ajándékba is tökéletes

A maradék feldarabolt szaloncukorral könnyedén helyettesítheted a csokidarabokat a kekszben. Gyorsan elkészíthető és mutatós édesség, amely ajándéknak is kiváló.

Az apróra vágott szaloncukorral megbolondított csokis keksz egy igazi különlegesség.
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Forró csokoládéval a hideg napok ellen

A téli zimankóban egy csésze krémes forró csokoládé a tökéletes kényeztetés. Egy kisebb lábosban keverj össze két evőkanál kakaóport, négy teáskanál keményítőt és ugyanennyi cukrot, majd adj hozzá fél liter tejet. Alaposan főzd össze, hogy egy csomómentes állagot kapj, végül pedig dobj bele néhány darab feldarabolt szaloncukrot. Karamellásból az igazi! Amint teljesen felolvadt, már kortyolhatod is a különleges forró csokit.

Isteni pohárkrém

Ha váratlanul vendégek érkeznek és nem tudod, hogy mivel kínáld őket, akkor egy jó pohárkrém mindig remek választás. Egy pohár aljába morzsolj zabkekszet, majd erre szórj apróra vágott szaloncukrot és meggyet, a tetejére pedig tegyél vaníliás krémmel elkevert kemény tejszínhabot. Látványos és finom!

Mogyorókrém helyett olvasztott szaloncukor

Elfogyott a mogyorókrém? Semmi gond! Olvassz meg néhány szaloncukrot, majd kend kenyérre, kalácsra vagy akár háztartási kekszre.

Kókuszgolyó újragondolva

A hagyományos kókuszgolyó receptjét is könnyedén feldobhatod. Darabolj apróra néhány szaloncukrot – legyen az csokoládés, gyümölcsös vagy kókuszos –, és keverd bele a kekszmasszába. Ez az apró plusz mindenkit lenyűgöz majd.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.