A tiramisu az egyik legfinomabb krémes desszert, ami a karácsonyi asztalon is tökéletesen megállja a helyét. Népszerűségét jól mutatja, hogy az eredeti recept mellett többféle változatban is gyakran készítik, például nutellával, pisztáciakrémmel, de nem ritka a gyümölcsös variáció sem. A különböző tiramisukban közös, hogy puha babapiskóta és édes mascarponekrém rétegezésével jön létre a mennyei finom és igazán esztétikus édesség. Azonban előfordulhat, hogy nincs időnk (vagy a karácsonyi időszakban akár energiaszűkében is lehetünk) elkészíteni az autentikus tiramisut, ilyenkor jön jól az egyszerűsített változata: a tiramisugolyó.
A tiramisu hagyományos olasz desszert. Az eredeti receptben csupán babapiskóta, feketekávé, cukor, tojássárgája, mascarpone és kakaópor szerepel. Az első tiramisut 1969 decemberében az olaszországi Trevisóban készítette el Ado Campeol, a Le Beccherie étterem tulajdonosa. A desszert megalkotásában Ado felesége és az étterem séfje, Roberto Linguanottodas is segédkezett. A tiramisu 1972-ben került fel az étterem étlapjára, majd egyre szélesebb körben elterjedt. Az édességet ma már nem csak Olaszországban, hanem a világ minden táján készítik és szeretik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.