A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Puncstorta  recept
Puncstorta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mákos guba  recept
Mákos guba
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Karácsony

Szilveszteri partit adsz? Tuti tippek a vendégváró falatoktól a dekorációig!

Szilveszter este rajtad a sor, hogy partit rendezz a barátoknak? Szuper ötleteink vannak az ételektől a dekorációig, hogy látványos, mégis gyorsan összehozható mulatságot szervezz!

Amikor nagyobb létszámú a vendégsereg, célszerű svédasztalos megoldásban gondolkodni, amire a lehető legegyszerűbb, ellenben mutatós és finom ételek kerülhetnek.

ÉTELEK

A jelszó: mártogatós minden mennyiségben! Az ízletes krémek pár perc alatt elkészíthetők, ráadásul nagyon jól néznek ki, ha különböző színű házi zöldségchipsszel, vagy zöldséghasábokkal tálaljuk őket. Természetesen jöhetnek a fogvájóra szurkált partifalatkák, és a készen kapható sós kekszek is.

Céklás mártogatós
Hozzávalók:

  • 25 dkg főtt vagy sült cékla
  • 2 evőkanál torma
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl joghurt

A sült céklához a céklát jól mossuk meg, és héjastul tekerjük alufóliába, miután megkentünk olívaolajjal. Kb. egy óra alatt sül puhára, a héját ezután könnyű leszedni.
A megfőtt vagy megsütött céklát apróra vágjuk, hozzáadjuk a tormát, a tejfölt és a joghurtot, majd botmixerrel simára keverjük.

Avokádókrém
Hozzávalók:

  • 2 avokádó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 ek mustár
  • pici só
  • 2 dl tejföl

Az avokádó belsejét kikanalazzuk, összetörjük. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a héja nélkül felkockázott paradicsomot, és a többi hozzávalót.
Botmixerrel pépesítjük, majd a hűtőbe tesszük.

Zöldfűszeres mártogatós
Hozzávalók:

  • 2 dl tejföl/joghurt
  • 2 ek majonéz
  • petrezselyem
  • tárkony
  • citrom
  • pici só

A hozzávalókat összekeverjük, és pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Sült zöldségek
Hozzávalók:

  • édes burgonya
  • zeller
  • cékla
  • paszternák
  • só, bors
  • olívaolaj

A zöldségeket egyforma nagyságú hasábokra vágjuk (kb 1 cm szélesre). Egy tálban megforgatjuk olívaolajban (ne álljon az olajban a zöldség!). Sózzuk, borsozzuk, majd ismét összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a zöldségeket, majd 180 fokon ropogósra sütjük őket.

Virsli tésztában
Hozzávalók (32 db):

  • 4 pár virsli
  • 2 csomag levelestészta

A virsliket 3 centi széles darabokra szeleteljük. A nyers levelestésztát kitekerjük, majd 3 centi széles és olyan hosszú téglalapot vágunk belőle, ami körbeéri a virslit. A virslidarabokat a tésztába tekerjük, majd jól összenyomjuk a végeit, nehogy szétnyíljanak sütés közben.
180 fokon 20 percig sütjük. Tipp: Szórjuk meg reszelt sajttal, úgy még finomabb!

Sajttál

Hozzávalók:

  • kemény sajtok (lehetőleg többfajta ízvilágú)
  • fekete olívabogyó
  • szőlő
  • koktélparacsicsom

A sajtokat felkockázzuk. A darabkákat fogvájóra húzzuk úgy, hogy két sajtkocka közé kerüljön a magozott olívabogyó, a szőlő vagy a koktélparadicsom.

Tipp: A piros cheddar jól passzol az olívával, az ementáli a paradicsommal, az érettebb sajtok az édeskék szőlővel.

TÁLALÁS

  • A falatkák tálakra kerüljenek, a mártogatósok pedig kis tálkákba.
  • Nagyon jól mutat, ha a tálkát egy nagy lapos tányér közepébe helyezzük, és köré rendezzük a sült zöldségeket.
  • Minden tányérra tegyünk egy szalvétát, és úgy pakoljuk őket egymásra (különböző magasságú „tányértornyokat” helyezzünk egymás közelébe)!
  • A poharak tálcákon kapnak helyet.
  • Szívószálak és műanyag evőeszközök ízlésesebben mutatnak, ha nem műanyag vagy papír pohárban, hanem színes üvegpohárban kerülnek az asztalra.

Tipp: Feldobhatjuk a svédasztalos tálalást, ha a terítőre csillogó konfettiket, vagy csillámport szórunk (ez utóbbinál mondjuk fennáll a veszély, hogy a 2019-es buli után is a 2018-as csillámokat takarítjuk majd).

DEKORÁCIÓ

  • Még több karácsonyi izzósor! Ha karácsonyra nem vontuk fényárba az otthonunkat, akkor épp itt az ideje! A két ünnep között kedvezményes áron juthatunk hozzá a fűzérekhez. A legjobb, ha elemmel működő izzósort használunk. Tekerjük fel őket a függönykarnisra, vagy lógassuk le a könyvespolcról! Befőttesüvegekbe is tehetjük a rövidebb égősort, amiket a lakás bármely pontján elhelyezhetünk.
  • Parti művészet: Vegyünk le néhány képet a falról, és bluetech segítségével rögzítsünk a falhoz kivágott színes papírköröket, csillagokat, szerpentint, CD-lemezeket vagy, ami szerintünk jól mutatna a fali kompozíciónkon.
  • Héliumos lufi a plafonra:Szerezzünk be sok színes lufit, meg egy héliumpalackot, és fújjunk fel annyi lufit, hogy megteljen velük a plafon. A maradék hélium pedig bulikelléknek sem utolsó.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.