Amikor nagyobb létszámú a vendégsereg, célszerű svédasztalos megoldásban gondolkodni, amire a lehető legegyszerűbb, ellenben mutatós és finom ételek kerülhetnek.
A jelszó: mártogatós minden mennyiségben! Az ízletes krémek pár perc alatt elkészíthetők, ráadásul nagyon jól néznek ki, ha különböző színű házi zöldségchipsszel, vagy zöldséghasábokkal tálaljuk őket. Természetesen jöhetnek a fogvájóra szurkált partifalatkák, és a készen kapható sós kekszek is.
Céklás mártogatós
Hozzávalók:
A sült céklához a céklát jól mossuk meg, és héjastul tekerjük alufóliába, miután megkentünk olívaolajjal. Kb. egy óra alatt sül puhára, a héját ezután könnyű leszedni.
A megfőtt vagy megsütött céklát apróra vágjuk, hozzáadjuk a tormát, a tejfölt és a joghurtot, majd botmixerrel simára keverjük.
Avokádókrém
Hozzávalók:
Az avokádó belsejét kikanalazzuk, összetörjük. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a héja nélkül felkockázott paradicsomot, és a többi hozzávalót.
Botmixerrel pépesítjük, majd a hűtőbe tesszük.
Zöldfűszeres mártogatós
Hozzávalók:
A hozzávalókat összekeverjük, és pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Sült zöldségek
Hozzávalók:
A zöldségeket egyforma nagyságú hasábokra vágjuk (kb 1 cm szélesre). Egy tálban megforgatjuk olívaolajban (ne álljon az olajban a zöldség!). Sózzuk, borsozzuk, majd ismét összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a zöldségeket, majd 180 fokon ropogósra sütjük őket.
Virsli tésztában
Hozzávalók (32 db):
A virsliket 3 centi széles darabokra szeleteljük. A nyers levelestésztát kitekerjük, majd 3 centi széles és olyan hosszú téglalapot vágunk belőle, ami körbeéri a virslit. A virslidarabokat a tésztába tekerjük, majd jól összenyomjuk a végeit, nehogy szétnyíljanak sütés közben.
180 fokon 20 percig sütjük. Tipp: Szórjuk meg reszelt sajttal, úgy még finomabb!
Sajttál
Hozzávalók:
A sajtokat felkockázzuk. A darabkákat fogvájóra húzzuk úgy, hogy két sajtkocka közé kerüljön a magozott olívabogyó, a szőlő vagy a koktélparadicsom.
Tipp: A piros cheddar jól passzol az olívával, az ementáli a paradicsommal, az érettebb sajtok az édeskék szőlővel.
Tipp: Feldobhatjuk a svédasztalos tálalást, ha a terítőre csillogó konfettiket, vagy csillámport szórunk (ez utóbbinál mondjuk fennáll a veszély, hogy a 2019-es buli után is a 2018-as csillámokat takarítjuk majd).
(Borítókép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.