Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Puncstorta  recept
Puncstorta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Évekkel ezelőtt fedezték fel a magyarok: tömegek utaztak Görögországba; napoztak, strandoltak, jó esetben végigjárták a környékbeli látnivalókat, és mindent tudni véltek erről az országról. A határokon belül élő barátságos népről, ételeikről, italaikról. Pedig…! Kevesen vannak, akik igazán ismerik a görög konyhát. Talán amiatt, hogy a diaszpóra görög vendéglőiben csak szűk választékot találunk, amely alig terjed túl a gyroszon, a szuvlakin és a tzatzikin.

A csodálatos fotókkal illusztrált Görög kulinária című könyv gasztronómiai felfedezőútra csábít. Segítségével a görög étkezési kultúra rendkívüli változatosságában gyönyörködhetsz, miközben ráébredsz: az egyes ételek éppúgy különböznek egymástól, mint az ország vidékei. A hegyekben vadételeket, a tengerparton friss halakat és herkentyűket, a szárazföldön zöldségtálakat, gyümölcsöket fogyasztanak.

A Görög kulinária nemcsak gyönyörű kiállítású, hanem rengeteg autentikus görög étel receptjét is tartalmazza, nem is beszélve azokról a leírásokról, amelyek megismertetik velünk az ország sokszínű gasztrokultúráját. A könyv külön tárgyalja az egyes országrészek étkezési szokásait, betekintést engedve többek között a nagy görög hármas (kenyér, olaj, bor) történetébe, a sajtok lenyűgöző választékába, a méz és a joghurt hagyományos felhasználásába. És akkor még nem is beszéltünk a borokról, párlatokról!

Még többet a könyvről + receptek >>>

Görög kulinária

Kiadja: a Vince Kiadó

Remek könyveket találsz a Könyvkuckóban >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.