A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Évekkel ezelőtt fedezték fel a magyarok: tömegek utaztak Görögországba; napoztak, strandoltak, jó esetben végigjárták a környékbeli látnivalókat, és mindent tudni véltek erről az országról. A határokon belül élő barátságos népről, ételeikről, italaikról. Pedig…! Kevesen vannak, akik igazán ismerik a görög konyhát. Talán amiatt, hogy a diaszpóra görög vendéglőiben csak szűk választékot találunk, amely alig terjed túl a gyroszon, a szuvlakin és a tzatzikin.

A csodálatos fotókkal illusztrált Görög kulinária című könyv gasztronómiai felfedezőútra csábít. Segítségével a görög étkezési kultúra rendkívüli változatosságában gyönyörködhetsz, miközben ráébredsz: az egyes ételek éppúgy különböznek egymástól, mint az ország vidékei. A hegyekben vadételeket, a tengerparton friss halakat és herkentyűket, a szárazföldön zöldségtálakat, gyümölcsöket fogyasztanak.

A Görög kulinária nemcsak gyönyörű kiállítású, hanem rengeteg autentikus görög étel receptjét is tartalmazza, nem is beszélve azokról a leírásokról, amelyek megismertetik velünk az ország sokszínű gasztrokultúráját. A könyv külön tárgyalja az egyes országrészek étkezési szokásait, betekintést engedve többek között a nagy görög hármas (kenyér, olaj, bor) történetébe, a sajtok lenyűgöző választékába, a méz és a joghurt hagyományos felhasználásába. És akkor még nem is beszéltünk a borokról, párlatokról!

Még többet a könyvről + receptek >>>

Görög kulinária

Kiadja: a Vince Kiadó

Remek könyveket találsz a Könyvkuckóban >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.