Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Amilyen sokszínű a francia táj, ugyanolyan változatos a francia konyha is. A laktató elzászi specialitásoktól a mediterrán ízekig megtalálható benne szinte minden. A Francia konyha című receptkötetben ínycsiklandó regionális ételeket találsz, amelyeket a legfinomabb gall édességek tesznek teljessé. Indulhat a kulináris utazás?

A könyv kitűnő ajándék minden alkalomra. A karácsonyfa alá is jó, ha kerül olvasnivaló. A léleküdítő irodalmat pedig remekül kiegészítik az igényes, szép kiállítású, praktikus szakácskönyvek.

A Főzőiskola ínyenceknek mind a hobbiszakácsoknak, mind a tapasztalt konyhaművészeknek átfogó kínálatot nyújt különleges receptötletekből - gyakorlatilag minden alkalomhoz. A tésztában sült finomságoktól a serpenyős és az egytálételeken át a tortákig és desszertekig mindenki talál köztük kedvére valót. Az ételek elkészítését lépésről lépésre követő leírásokat számos színes fénykép illusztrálja.


Egy kis ízelítő a Francia konyha című könyvből:

Szűzpecsenye szilvával

Hozzávalók 4-6 személyre:
2 sertésszűzpecsenye (kb. 60 dkg/db)
1 evőkanál olaj
4 dkg vaj
só és őrölt fekete bors
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 apróra vágott sárgarépa
1 szál kakukkfű
1 babérlevél
2,25 dl fehérbor
2,25 dl borjú- vagy marhahúsalaplé
2,25 dl zsíros tejszín
20 dkg magozott szilva

Elkészítés:
1. A húsról levágjuk a zsírt és az inakat, a kisebb lelógó darabokat, és félretesszük. A szűzpecsenyét körülbelül 2,5 cm vastag szeletekre vágjuk, mindegyik filét úgy 6 szeletre. Megsózzuk, megborsozzuk.
2. Öntöttvas serpenyőben felhevítjük az olajat és a vajat, a hússzeletek mindkét oldalát közepes lángon aranybarnára sütjük (3-5 perc). Kivesszük, félretesszük, melegen tartjuk. A húsmaradékokat belerakjuk a serpenyőbe, és körülbelül 5-7 perc alatt átsütjük. Hozzáadjuk a zöldséget, a kakukkfüvet, a babérlevelet, és kis lángon 5 percig lassan főzzük. A fölösleges zsírt leszedjük. Ráöntjük a fehérbort, és addig forraljuk, amíg a leve elpárolog úgy, hogy csupán körülbelül 1 evőkanálnyi marad. Hozzáadjuk a húslevet, és 30 percig nagyon lassan főzzük. Majd szitán keresztül kisebb serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a tejszínt és a szilvát. Körülbelül 15 percig kis lángon főzzük, míg a mártás besűrűsödik. Sóval és borssal ízesítjük.
3. A húst egy tiszta serpenyőbe tesszük. A forró mártást ráöntjük, és 2-3 percig lassan főzzük, míg jól átmelegszik. Azonnal tálra rakjuk, és tálaljuk.

Hogy a szűzérmedarabok a szeleteléskor egyformák és kerekek legyenek, a sertéshúst felvágás előtt cérnával összeköthetjük. Mielőtt nekilátunk a sütésnek, eltávolítjuk a cérnát.

Előkészítés: 30 perc
Főzés: 70 perc


Báránygerinc zöldfűszeres kéregben

Hozzávalók 4 személyre:
6 bordacsontos báránygerinc
2 evőkanál olaj
só és őrölt fekete bors

A húshoz:
fél fej apróra vágott vöröshagyma
3 gerezd apróra vágott fokhagyma

A zöldfűszeres kéreghez:
12 dkg friss zsemlemorzsa
5 gerezd finomra vágott fokhagyma
4 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 evőkanál friss kakukkfűlevél
só és őrölt fekete bors
8 dkg puha vaj

Elkészítés:
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A báránygerincről a zsírját és az inakat eltávolítjuk, a csontját és az összes maradékot félretesszük. A zsírt a bordadarabok között kereszt alakban elrendezzük. Serpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olajat. A bárányhúst sóval és borssal fűszerezzük, betesszük a serpenyőbe, és hirtelen minden oldalán barnára sütjük. Kivesszük a serpenyőből, félrerakjuk. A csontokat és a húsmaradékokat egy sütőedénybe tesszük, a sütőben 20-30 percig sütjük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni. A sütő hőmérsékletét 250 fokra emeljük.
2. A csontokat és a húsmaradékokat kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékot a hagymával, a fokhagymával és 4 dl vízzel együtt egy edénybe tesszük. Felforraljuk, majd 30 percig lassan főzzük.
3. A zöldfűszeres kéreghez a zsemlemorzsát, az apróra vágott fokhagymát, a petrezselymet és a kakukkfűleveleket összevegyítjük egy nagy tálban, megsózzuk, megborsozzuk, és a lágy vajjal krémesre keverjük.
4. Egy réteg fűszeres keveréket a bordadarabok zsíros oldalára nyomunk, a csontokat és az alját szabadon hagyjuk. Sütőedénybe tesszük, és a sütőben 20-25 perc alatt barnára sütjük. Félretesszük, és melegen tartjuk.
5. A visszamaradt pecsenyelevet szitán keresztül egy másik edénybe szűrjük, és lassan főzzük, amíg a lé háromnegyed részére csökken; a keletkező habot többször lemerjük. A besűrített pecsenyelevet húshoz külön tálkában kínáljuk.

A báránybordáról, ha lehet, már a hentes vágja le a zsírt és az inakat.

Előkészítés: 60 perc
Főzés: 90 perc

Burgonya Csirke Csokoládé Francia konyha Halak és tenger gyümölcsei Nyári ételek Olasz konyha Partifalatok Tésztában sült finomságok Zöldségek És megjelenésre várnak az Aprósütemények, Desszertek, Édes csemegék, Egytálételek, Főtt tészták, Levesek, Mártások, Muffin, Piskóták és más sütemények, Reggeli falatok, Téli ételek, valamint a Torták és más édességek című kötetek.

LE CORDON BLEU
Főzőiskola ínyenceknek

Francia konyha

Kiadja: a Vince Kiadó

Még több könyvet ajánlunk! >>>

Karácsony a Nanán >>>
Ünnepi horoszkóp az Astroneten >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.