Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Könyvkuckó

Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv

Ha az ázsiai konyhára gondolunk, talán elsőként kínai és indiai ízek jutnak eszünkbe, esetleg a sushi… De Ázsia hatalmas, ételei sokfélék, köszönhetően az egzotikus alapanyagoknak és a számtalan különleges fűszernek.

Az ázsiai ízek egyre népszerűbbek Európában. És nem csak a változatos ízvilág miatt, hanem azért is, mert a különleges főzési technikáknak és a sok zöldséget tartalmazó ételeknek köszönhetően kimondottan egészségesek ezek az egzotikus különlegességek.

A japán, kínai és indiai konyháról vannak elképzeléseink, bár talán még sosem álltunk neki konyhánkba varázsolni e finomságokat. Viszont bajban lennénk, ha a vietnámi, a koreai vagy a laoszi konyháról kérdeznének…

A Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv egyszerre gyönyörű és praktikus. Bevezetést nyerünk a hagyományokba, különböző elkészítési módok rejtelmeibe, és egy igen jól rendszerezett kislexikon segítségével mindent megtudhatunk a fűszerekről és az alapanyagokról. Megtudhatjuk, mi a dashi, a galangál, az okra és a nori, de a receptek mellett is találunk hasznos és átfogó tudnivalókat.

A páratlanul gazdag ázsiai ízeket országok szerinti csoportosították a könyv szerzői, a receptek Kína, Indonézia, Szingapúr és Malajzia, Fülöp-szigetek, Thaiföld, Laosz és Kambodzsa, Vietnam, Korea, Japán, India és Pakisztán, Burma, Srí Lanka konyháit mutatják be, a desszeretkkel pedig külön fejezet foglalkozik.

Nem csak szakácskönyv ez a gyönyörű kiadvány: olvasnivalót is találunk a teákról, az ázsiai kenyérfélékről, raitákról, a rizsfélékről és csatnikról, és átfogó képet kapunk a trópusi gyümölcsökről.

A gyönyörű kiadványból egyértelműen kiderül, hogy a hiedelemmel ellentétben az ázsiai ételeket nem nehéz elkészíteni. Ezzel a valóban nélkülözhetetlen könyvvel és egy jó adag finom fűszerrel felszerelkezve bárki kipróbálhatja!

MULLIGATAWNY
(Kelet-indiai leves)

Előkészítés: 40 perc
Teljes főzési idő: 1 óra 20 perc

Hozzávalók 6 személyre:
1 kg darabolt csirkehús
2 evőkanál liszt
2 teáskanál Madra currypor
1 teáskanál őrölt kurkuma
½ teáskanál őrölt gyömbér
6 dkg vaj
6 egész szegfűszeg
12 szem feketebors
1 meghámozott és felaprított nagy alma
1,5 liter csirkeleves
2 evőkanál citromlé
1,25 dl tejszín

1. A csirkedarabokról levagdossuk a felesleges zsírt és az inakat. Sszekeverjük a lisztet és a curryport, kurkumát és gyömbért, és a keverékkel bedörzsöljük a csirkét.
2. Egy nagy lábosban felhevítjük a vajat; beletesszük a húst, és közepes tűzön minden oldalát halványbarnára pirítjuk. Egy kis darab muszlinba kötjük a szegfűszeget és a borsszemeket, és a lábosba tesszük az almával és a csirkelevessel. Felforraljuk, majd lefedve, lassú tűzön 1 órát főzzük.
3. A csirkét kivesszük a lábosból, a muszlinzacskót kidobjuk. A húst lebontjuk a csontról, és finomra aprítjuk. A bőrt és a csontokat kidobjuk. A leves felszínéről leszedjük a zsírt.
4. A csirkehúst visszatesszük a lábosba. Belekeverjük a citromlét, a tejszínt, és lassan felmelegítjük. (Nem hagyjuk, hogy a leves felforrjon, mert akkor összecsomósodik.)

Tápérték adagonként: fehérje 30g; zsír 25g;szénhidrát 10g; élelmi rost 0g; koleszterin 140mg; 1495 kJ (355 kcal)

A sorozatban megjelent még: Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv, Nélkülözhetetlen desszertek, Nélkülözhetetlen tésztakönyv, Nélkülözhetetlen vendégváró falatok

Kiadja: Vince Kiadó

Még több könyvet ajánlunk! >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.