Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Desszert nélkül élni lehet. Csak nem érdemes. Édes és krémes, kényeztet, simogat. Gyümölcsös, csokis, habos… kinek-kinek ízlése és hangulata szerint. A Nélkülözhetetlen desszertek című gyönyörű könyvben a leglegleg recepteket egy helyen megtalálod!

Bármilyen étkezésről legyen szó, csak akkor teljes, ha édes ízzel zárjuk. A desszert koronázza meg a legegyszerűbb és a legünnepibb ebédet is. Mindenkinek megvan a kedvenc süteménye, és vannak a nagy klasszikusok is, a legendás krémesek, torták, palacsinták… De ha édességről van szó, mindenki nyitott az újra, szívesen próbál ki ismeretlen ízeket és kombinációkat.

A Nélkülözhetetlen desszertek lélegzetelállítóan szép könyv. Ellenállhatatlan vágyat érez az ember, hogy azonnal habverőt és nyújtófát ragadjon, de ha ezt hirtelen nem is teheti, hát egy kis csoki után nyúl… A csábító receptek mellett hasznos tudnivalókkal is szolgál a kiadvány: bemutatja a legfontosabb konyhai eszközöket és praktikus információkkal és érdekességekkel szolgál a különféle alapanyagokról. Olvashatunk a csokoládéról, a fűszerekről, a különféle cukrokról, karamellről és gyümölcsökről, a receptek pedig 12 kategóriában várják, hogy mielőbb elkészítsék őket. A nagy kedvencek, mint a túrótorta, a palacsinta, a piskóta és a fagylalt – csak hogy a legeket említsük – külön fejezetet kapnak.

Segítséget nyújt a könyv azoknak is, akiknek nem csak az íz, hanem a látvány is fontos: megtanulhatjuk, hogyan készítsünk díszeket, dekorációkat csokoládéból és karamellből, és egy teljes fejezet szól a látványos finomságokról.

Aki az édességet szereti, annak ez a könyv valóban nélkülözhetetlen.

Tejfölös sült sajttorta

Előkészítési idő: 30 perc + hűtés
Teljes főzési idő: 50 perc

Hozzávalók 8-10 személyre:
25 dkg édes háztartási keksz
1 teáskanál „mézes” fűszerkeverék (pl. őrölt fahéj, szerecsendió, szegfűsteg, szegfűbors, gyömbér)
10 dkg olvasztott, nem sós vaj
Vaj és sütőpapír a formához
A töltelékhez:
50 dkg lágy krémsajt
16 dkg kristálycukor
1 teáskanál vaníliaesszencia
1 evőkanál citromlé
4 tojás
A tetejére:
2,5 dl tejföl
½ teáskanál vaníliaesszencia
3 teáskanál citromlé
1 evőkanál kristálycukor
szerecsendió a megszóráshoz

1. Vékonyan vajazzunk ki egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, az alját béleljük ki sütőpapírral. Apróra törjük össze a kekszet – aprítógép híján tegyük műanyag zacskóba, és sodrófával törjük össze. A törmeléket öntsük mély tálba, adjuk hozzá a fűszereket és a vajat. Addig keverjük, amíg a keksz teljesen megpuhul. Jó erősen nyomkodjuk a forma aljára és oldalára, mindenütt legyen egyenletes. Tegyük hűtőbe 20 percre, vagy amíg megszilárdul. A sütőt melegítsük elő 180 fokra (gáz 4. fokozat).
2. A töltelékhez elektromos habverővel keverjük simára a krémsajtot. Adjuk hozzá a vaníliaesszenciát és a citromlét, majd keverjük megint simára. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyik tojás után keverjük teljesen simára. Óvatosan öntsük a tésztára. Süssük 45 percig, vagy amíg megszilárdul.
3. A díszítéshez keverjük ki a tejfölt a vaníliaesszenciával, a citromlével és a cukorral. Simítsuk a meleg torta tetejére. Szórjuk meg szerecsendióval, és még 7 percre tegyük vissza a sütőbe. Kapcsoljuk ki a sütőt, és nyitott sütőben hagyjuk kihűlni a tortát.

A sorozatban megjelent még: Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv, Nélkülözhetetlen vegetáriánis ételek, Nélkülözhetetlen tésztakönyv, Nélkülözhetetlen vendégváró falatok

Kiadja: Vince Kiadó

Még több könyvet ajánlunk! >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.