Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Könyvkuckó

Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv

Aki vegetáriánus, biztosan érezte már, hogy külön „kasztba” tartozik, és egészen biztosan sokan kérdezték már tőle megütközve: és akkor te mit eszel? Sokan nem is gondolnák, mennyi féle és fajta nagyszerű, változatos és teljes értékű étel készíthető hús nélkül!

Igaz ugyan, hogy nálunk ma még az éttermekben a rántott sajt és a rántott gomba jelenti általában a vegetáriánus kínálatot, de egyre több jó példát is látunk… Az egészségtudatos életmódnak a helyes táplálkozás is a része, és nem kell vegetáriánusnak lenni ahhoz, hogy egy-egy étkezésünk húsmentesen is örömünkre szolgáljon, teljes értékű és finom legyen.

A Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv valójában kézikönyv. A receptek mellett rengeteg tematikus és praktikus olvasni- és tudnivalót gyűjtöttek egybe a kötet szerzői. A táplálkozási piramist általában mindenki ismeri, de a vegetáriánus változatot már jóval kevesebben. A fehérjékről, szénhidrátokról, rostokról is más megvilágításban olvashatunk, és külön fejezet foglalkozik például a zsiradékcsapdával… ami elsőre talán furcsának tűnhet, hiszen csupa zöldséget fogyasztva milyen zsiradékok is jöhetnének szóba? A kókusztej, kókuszolaj például! Nem is beszélve a különféle tejtermékekről…

A vegetáriánus étkezésben kiemelten fontos a változatosság – amit egyébként minden gasztronómiára nyitott gourmand értékel nem mellesleg. A húsmentesen táplálkozóknak viszont ez a változatosság nem csak az élvezetek miatt fontos, hanem a szükséges tápanyagok biztosítása végett is, hiszen figyelni kell a megfelelő fehérjebevitelre – a húsféléket gabonákkal, hüvelyesekkel érdemes pótolni.

A gyönyörű fotókkal illusztrált ínycsiklandozó recepteket a következő fejezetekre bontva találjuk meg a könyvben: levesek és előételek, falatkák és vendégvárók, piték, lepények és pizzák, palacsinták, bundás zöldségek és omlettek, tésztafélék, gabonafélék és hüvelyesek, rakott-töltött zöldségek, saláták, gyorsan pirított fogások, ízletes kenyerek, sós muffinok és pogácsák, valamint külön fejezetet kapnak a gyümölcsös desszertek és a a torták, sütemények és édes muffinok. Emellett néhány alapvető alapanyagról praktikus információkat és érdekességeket is olvashatunk a receptekhez kapcsolódóan.

Egy szó mint száz: attól, hogy valaki vega, még szerethet nem csak egyszerűen enni, hanem jót és jól, változatosan, király módjára!

Paprikás-kukoricás muffin

Előkészítés: 15 perc
Sütési idő: 20 perc

Hozzávalók 20 darabhoz:
12,5 dkg sima liszt
¼ teáskanál só
1 evőkanál sütőpor
15 dkg kukoricaliszt
1 evőkanál porcukor
1 tojás
1,7 dl tej
¼ teáskanál Tabasco-szósz
0,6 dl olaj
½ piros húsú paprika finomra aprítva
44 dkg lecsepegtetett konzerv szemes kukorica
2 evőkanál finomra aprított friss petrezselyem

1. A sütőt előmelegítjük 210 fokra. Egy 12 lyukú muffinsütőt kikenünk olajjal vagy olvasztott vajjal. Nagy tálba szitáljuk a lisztet a sóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a kukoricalisztet és a cukrot. Jól összekeverjük. Mélyedést készítünk a közepébe.
2. Egy másik tálban alaposan összekeverjük a tojást, a tejet, a Tabascót és az olajat. A tojásos keveréket, a paprikát, a kukoricát és a petrezselymet a száraz keverékhez adjuk. Fakanállal gyorsan addig keverjük, amíg teljesen átnedvesedik (nem szabad túlkeverni; a tészta legyen darabos).
3. A formába kanalazzuk, és 20 percig sütjük, vagy amíg aranysárga lesz. Kivesszük a sütőből; késsel meglazítjuk; rácsra téve hagyjuk kihűlni.

A sorozatban megjelent még: Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv, Nélkülözhetetlen desszertek, Nélkülözhetetlen tésztakönyv, Nélkülözhetetlen vendégváró falatok

Kiadja: Vince Kiadó

Még több könyvet ajánlunk! >>>

Karácsony a Nanán >>>
Ünnepi horoszkóp az Astroneten >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.