Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Újévi lencsefőzelék recept
Újévi lencsefőzelék
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta recept
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Érdekességek

Magyar pizzakészítők, akik Olaszországban is szembeszállnak a világ legjobbjaival

Egy dologban biztosan egyetérthetünk; az olaszok verhetetlenek pizzakészítésben. Így nem csoda, hogy idén is újra Itáliára figyelnek a tészták szerelmesei, hiszen már kedd óta tart a parmai pizza-világbajnokság, aminek résztvevői között kapásból két magyar csapat is helyet kapott. Ráadásul versenykategóriában.

A pizza készítésében az olaszok verhetetlenek, ezért is rendkívüli vállalás és kihívás, hogy a 2022. április 5-7. között Olaszországban, Pármában megrendezésre kerülő Pizza Világbajnokságon magyarok is indulnak. A megmérettetést klasszikus pizza, serpenyős pizza, pizza lapáton pizza, gluténmentes pizza kategóriában vállalták.

Az egyik magyar csapatba Kovács Lázáron (Lázár Chefen) túlmenően magyarországi Pizza séfek, illetve tapasztalt szakértők, Damu László, Dömők Zsolt, Takács Márk és Paduraru Alexandru kerültek.

Lázár Chef és Damu László konyhai séf – pizza séf párosa a klasszikus kategóriában duóban készítik a versenypizzát. Ennek a lényege, hogy a pizza séf begyúrja és elkészíti a tésztát, a konyhai séf pedig megalkotja a feltétet, és közvetlenül a zsűri előtt díszíti látványosan és villámgyorsan a versenypizzát. A versenyre a csapatoknak maguknak kell biztosítaniuk az alapanyagokat.

Szabi a péknek is van sütnivalója

A tészták királyának legutóbbi Facebook bejegyzéséből kiderült, hogy bizony ő is megméretteti magát másodmagával a parmai Pizza Világbajnokságon. Beszámoljából kiderült, hogy már túl vannak két kategórián. A páros Gourmet Pizzán Krisztiánnal dolgozott, a gluténmenteset pedig maga alkotta meg. A rendezvény egyébkén csütörtökig tart, így végleges eredményre akkor lehet számítani.

Szabi a pék egyébként 2018-ban már nagyott villantott ezen a világbajnokságon, hiszen akkor a zsűri értékelése alapján gluténmentes pizzája egy szorosan dobogóközeli 4. helyezést érdemelt ki magának.

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.