Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mazsola rovat

Desszertek gyerekeknek - sütés és főzés nélkül

Sütik, melyekhez nem kell mikró, sütő, tűzhely, csak tíz ügyes ujjacska.

Kekszből


Keksztekercsezés
Keksztekercsezés

A leggyakrabban a darált keksz szerepel a hozzávalók között. Ezt készen is megvehetjük, de ha a háztartási keksznél picit egészségesebb darált kekszet használnánk, nosza vásároljunk teljes kiőrlésű kekszeket, melyet otthon darálóval szuper jól le lehet darálni. Kekszből készíthetünk keksztekercset vagy golyócskákat meggyel töltve, amiket mandulába, dióba, csoki- vagy kókuszreszelékbe forgathatunk.

Keksztekercs
Hozzávalók:
25 dkg darált keksz
10 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
1 dl feketekávé (koffeinmentes)
darált dió
1 csomag vaníliás cukor
Krém:
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
Elkészítés: A kekszet ledaráljuk, és a porcukorral, a dióval, a kávéval és a vaníliás cukorral összegyúrjuk. Porcukorral meghintett alufólián négyszög alakúra kinyújtjuk. Megkenjük a következő krémmel: a vajat a porcukorral és a kakaóval habosra keverjük. A kekszlapot feltekerjük. Külsejét, ha ragad, kókuszreszelékkel megszórjuk, és alufóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük. Néhány órát pihentetjük, majd ferde szeleteket vágunk belőle.


Babapiskótával

A babapiskótát krémekkel, gyümölcsökkel megbolondítva finom édességek készíthetők.

Tejfölös-ananászos süti
Hozzávalók:
3 pohár tejföl
1 doboz habtejszín
1 csomag habfix
1 citrom
1 csomag babapiskóta
3 evőkanál porcukor
1 ananászbefőtt
Elkészítés: Felverjük a tejszínt a fixálóval. A tejfölbe reszeljük a citrom héját, belecsavarjuk a levét, hozzáadjuk a cukrot, és jól összekeverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot is. Egy szögletes jénait kibélelünk folpackkal, az aljára rakjuk az ananászt. Beborítjuk egy réteg krémmel, babapiskótát helyezünk rá, bevonjuk krémmel, újabb sor babapiskóta következik, majd krém. Éjszakára hűtőbe tesszük, másnap óvatosan tálcára borítjuk, és szeletelve fogyasztjuk.

Gyors őszibarackos süti
Hozzávalók :
1 nagy pohár tejföl
5 csomag vaníliás cukor
3 csomag babapiskóta
1 üveg őszibarack befőtt
Elkészítés: A babapiskótákat lerakjuk egy tálba, szépen egymás mellé. Meglocsoljuk egy kis befőttlével. A tejfölt jól elkeverjük a vaníliás cukorral. Az első réteg babapiskótára felszeletelt őszibarackot teszünk, majd meglocsoljuk a vaníliás cukros tejföllel. Megint babapiskóta következik, majd vaníliás tejföl. Így rétegezzük, amíg elfogy. Egy napra hűtőbe tesszük. Másnap olyan, mint a túrótorta, és kb. 15 perc alatt kész.


Gesztenyés, túrós, darált mandulás

A kis cukrász
A kis cukrász

Mélyhűtött gesztenyepüréből, friss túróból és darált mandulából is készíthetünk finomságokat.

Kókuszos gesztenyegolyók
Hozzávalók :
50 dkg gesztenyepüré
kb. 1 maréknyi darált háztartási keksz
1 evőkanál kakaó (cukrozott)
baracklekvár
mazsola
kókuszreszelék
Elkészítés: A gesztenyepürét összetörjük, hozzákeverjük a kekszet. Meghintjük a kakaóval, és összedolgozzuk. Annyi baracklekvárt adunk hozzá, ami egy kicsit fellazítja a masszát (kb. 1-2 evőkanálnyi), de még formázható maradjon. Ezután kis golyókat gyúrunk belőle, a közepébe 1 szem mazsolát teszünk, majd kókuszreszelékben megforgatjuk. Mini mignon-papírba téve kínáljuk. Ebből az adagból 35-40 db golyó jön ki attól függően, mekkorákat készítünk. A baracklekvárt és a mazsolát is helyettesíthetjük mással, ez már csak a fantáziánkon, ízlésünkön múlik.

Müzliből

Sok zabpelyhes és müzlivel készülő édességreceptet is találunk, melyek mindenképpen egészségesebbek, mint a piskótás, cukros társaik.

Müzligolyó
Hozzávalók:
20 dkg müzli
8 dkg porcukor
2 dk gvaj
szörp

Elkészítés: A müzlit ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, a porcukorral és annyi szörppel, hogy összeálljon. Golyókat formázunk, és már kész is.

Gyümölcsökből

Gyümölcssaláta
Gyümölcssaláta

Ha igazán egészséges édességet szeretnénk készíteni, vegyünk elő négy-öt féle szezonális gyümölcsöt, lehetőleg más-más színűeket. Jól mossuk meg, amit kell, kockázzuk fel, tegyük egy tálba, locsoljunk rá egy kis citromlevelet és esetleg mézet, majd jól hűtsük le.
Isteni desszert a végeredmény!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.