A világon szinte mindenhol fogyasztanak gyümölcsökkel, csokoládéval és magvakkal teli tésztákat, amelyeknek közös vonása, hogy a nagy gyümölcs- és cukortartalomnak köszönhetően hosszú hetekig elállnak. Ezeket az omlós püspök- vagy gyümölcskenyeret nemcsak ünnepekkor érdemes megsütni: készíthetjük valójában bármikor és bármilyen alkalomra, az aszalt és/vagy friss gyümölcsök, a magvak és a finom fűszerek ínycsiklandó kombinációja csodálatos desszerté varázsolja ezt az egyébként nagyon egyszerű süteményt. Összegyűjtöttük a legfinomabb recepteket – elő a formákkal és készítsd el te is az egyiket!
A hagyomány szerint a szászországbeli Torgauban élő Heinrich Drasdo udvari péktől származott az ötlet, hogy az adventi böjtben fogyasztott szegényes kalácsot karácsonyra különböző ínyencségekkel, például aszalt gyümölcsökkel gazdagítsák. Így született meg a böjti kalácsból a ma is ismert ünnepi gyümölcskenyér.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.