Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Munkahelyemen bevett szokás, hogy a kollégák szülinapját közös sütés-főzéssel ünnepeljük. Nincs forgatókönyv, mindenki azt készít, amit akar. Arra gondoltam, valami egyszerű, de mégis különleges ételt főzök.

Élesztőpástétomot főztem (állítólag a háborúban hús híján ezt ették az emberek, mert olcsó volt és rendkívül finom). Belátom, első hallásra rémisztően hangzik, de ha egyszer valaki megkóstolja, követelni fogja, ezt méltán állíthatom. Elmorzsoltam egy kissé megfagyott élesztőkockát egy mély tálban, majd fél kézzel ráütöttem 3 tojást. No nem azért, mert ilyen ügyes vagyok, hanem azért, mert a másik kezemben a telefon volt, amelyen keresztül anyukám sztep-báj-sztep nyomta a receptet. Habverővel összekevertem a tojást az élesztővel, hozzákevertem 6 evőkanál zsemlemorzsát és 3 dl tejet. Közben megpucoltam és kockára vágtam egy hagymát, és kevés olívaolajon üvegesre pároltam, majd lehúztam és megpaprikáztam. Hozzáadtam a tojásos habarékot, és főzni kezdtem és még 2-3 deci tejet töltöttem hozzá. Megsóztam, borsoztam, jó sok majoránnát és bazsalikomot tettem bele, majd megvártam, amíg (anya megfogalmazása szerint) pufogva főni kezd, és elzártam a gázt. Egy jénaiba töltöttem, paradicsom- és uborkaszeletekkel díszítettem, és a konyhakőre tettem kihűlni.

Másnap persze senkinek sem mondtam meg, hogy mit főztem. Sütöttem egy lenmagos kenyeret (mert nagy-nagy kenyérsütő mester is vagyok), és azzal tálaltam. Mindenki azonnal falni kezdte, még a fiúk is, akik minden reformkajától, zöldségtől és érdekes ételtől irtóznak. Közben találgattak: Húskrém? Májkrém? Kolbászkrém? Nna, mondd már, miből van…!

A Morzsáló korábbi részeiből itt olvashatsz >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.