Gyakorlatilag alig van olyan háztartás, ahol ne lenne egy flakon ketchup: a pizza, a hot dog és a bolognai elképzelhetetlen nélküle, de a gyerekek többsége imádja sült krumplival és virslivel is. A nagy kérdés az, hogy miután kibontottuk, hol tároljuk?
Ahogy a bevezetőben említettük, vannak, akik a arra esküsznek, hogy felbontás után a ketchupnek a hűtőben a helye, míg mások jobban szeretik, ha nem kerül hidegre a szósz. Egy magát hozzáértőnek mondó tiktokker most megosztott egy videót, ami eldöntheti a kérdést – feltéve, ha elfogadjuk az illető hozzáértését. Ő ugyanis a hűtőre mutatva azt mondja:
Nos, ha akarod, ott is tarthatod. Végül is az van az üvegen, hogy felbontás után hűtsd le.
Ezután viszont elmondja, hogy a paradicsom természetesen savtartalma, és a hozzáadott ecet megakadályozza a minőségromlást még szoba-hőmérsékleten is, és valójában ízlés és szokás kérdése, hogy ki hol tárolja. Az azonban biztos, hogy ha nem fogy gyorsan a ketchup, jobb a hűtőben tartani.
Sajnos a boltban kapható ketchupok többsége rengeteg káros adalékanyagot és térfogatnövelőt tartalmaz, így legyél résen vásárláskor, és alaposan nézd meg, hogy mi kerül a kosaradba. Jó megoldás, ha otthon készíted el, akkor garantált a megfelelő minőség, és biztosan érvényesülnek a paradicsom jótékony hatásai is.
Házi ketchup hozzávalói:
Elkészítés:
Nézd meg videón is, milyen egyszerű a ketchup elkészítése:
(Forrás)
(Kiemelt kép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.