Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kínai szezámmagos csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba
Vadas marha
Tojásos nokedli fejes salátával
Farsangi szalagos fánk
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Zsemlegombóc
Dubarry-csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
Babgulyás
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kuglóf
Epres blondie
Praktikus

Eldőlt a vita: így kell tárolni a felbontott ketchupot!

Hosszú ideje folyik a vita arról, hogy vajon a felbontott ketchupnek a hűtőben a helye vagy tökéletes marad a minősége szoba-hőmérsékleten is. Mindkét tábornak vannak érvei, ám most úgy tűnik, egy tiktokker megmondta a tutit.

Gyakorlatilag alig van olyan háztartás, ahol ne lenne egy flakon ketchup: a pizza, a hot dog és a bolognai elképzelhetetlen nélküle, de a gyerekek többsége imádja sült krumplival és virslivel is. A nagy kérdés az, hogy miután kibontottuk, hol tároljuk?

 

Hűtőben vagy szekrényben?

Ahogy a bevezetőben említettük, vannak, akik a arra esküsznek, hogy felbontás után a ketchupnek a hűtőben a helye, míg mások jobban szeretik, ha nem kerül hidegre a szósz. Egy magát hozzáértőnek mondó tiktokker most megosztott egy videót, ami eldöntheti a kérdést – feltéve, ha elfogadjuk az illető hozzáértését. Ő ugyanis a hűtőre mutatva azt mondja:

Nos, ha akarod, ott is tarthatod. Végül is az van az üvegen, hogy felbontás után hűtsd le. 

Ezután viszont elmondja, hogy a paradicsom természetesen savtartalma, és a hozzáadott ecet megakadályozza a minőségromlást még szoba-hőmérsékleten is, és valójában ízlés és szokás kérdése, hogy ki hol tárolja. Az azonban biztos, hogy ha nem fogy gyorsan a ketchup, jobb a hűtőben tartani.

@whichuk The debate over where to store your ketchup is one that constantly simmers across social media: fridge or cupboard? The @whichuk answer? Cupboard. There's no need to keep ketchup in the fridge – unless you prefer the taste of it chilled. Not only does it contain vinegar, but tomatoes are naturally acidic, and this helps to preserve the product in ambient conditions. Where do you keep yours? #ketchup #condiments #condiments #foodstorage #foodstoragetips #food #fridge #fridgeorganization #fridgerestock #tomatoketchup #fooddebate ♬ original sound - Which?

Egészségtelen a ketchup?

Sajnos a boltban kapható ketchupok többsége rengeteg káros adalékanyagot és térfogatnövelőt tartalmaz, így legyél résen vásárláskor, és alaposan nézd meg, hogy mi kerül a kosaradba. Jó megoldás, ha otthon készíted el, akkor garantált a megfelelő minőség, és biztosan érvényesülnek a paradicsom jótékony hatásai is.

Házi ketchup hozzávalói:

  • 1 kg paradicsom
  • 8 dkg cukor
  • 0,5 dl ecet
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. A házi ketchup elkészítéséhez a paradicsomokat megmossuk és félbevágjuk. A paradicsomokat egy fazékba tesszük, felöntjük fél liter vízzel, és fedő alatt puhára főzzük.
  2. A megfőtt paradicsomokat botmixerrel pürésítjük, majd egy szitán átnyomjuk, hogy kiszűrjük a magokat és a héjdarabokat.
  3. A paradicsomlevet visszaöntjük a fazékba, hozzáadjuk a cukrot, az ecetet és a sót, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg teljesen be nem sűrűsödik. A házi ketchupot ízesíthetjük csilipaprikával, oregánóval is. Hűtőben tároljuk.

Nézd meg videón is, milyen egyszerű a ketchup elkészítése:

 

(Forrás)

(Kiemelt kép: Shutterstock)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.