Tény, hogy egész nap talpon vannak, hiszen őrizni kell a házat, elűzni a betolakodókat (bár a sünökkel szemben tehetetlenek, a macskákat pedig nem bántják) és a nyomunkba szegődni, bármerre megyünk is. Ők a mi kis kutyafalkánk.
Minden este 8 -kor van az etetés: csontokat, kutyakonzervet-, szalámit és száraz kaját kapnak, amit jóízűen befalnak. Mégis sokáig úgy éreztem, hogy ezek az állatok nem laknak IGAZÁN jól. Ekkor született meg a kutyaleves gondolata, amit azóta - a sikerre való tekintettel - rendszeresítettünk.
Fogtam egy hatalmas fazekat, és beledobáltam 2 nagy fej kockákra vágott vöröshagymát, majd kevés olajon üvegesre pároltam, hozzákevertem 2-3 evőkanál pirospaprikát, felöntöttem vízzel, beletettem 2 húsleves kockát, 3 felkarikázott répát, vagy egy tucat pulyka nyakat és csirke szárnyat, és főzni kezdtem. Kisvártatva beletettem még 1 zacskó csigatésztát (ezt máskor rizzsel helyettesítem) és egy rúd feldarabolt kutya szalámit. Amikor megfőtt minden, óvatosan hozzákevertem egy 0,5 literes tejfölt (mert azt nagyon szeretik a jószágok).
Hmm...nagyon finom illatok terjengtek a kis házban. Büszke voltam magamra. A villanyszerelő és a kőműves - akik már napok óta nálunk dolgoztak - nagyokat nyeltek. Valójában nem készültem aznap nagy főzésre, hiszen a két kis öreg mesterember akkora sitt-törmeléket és porfelhőt csinált mindenhol (mert vésni kellett a falat), hogy úgy gondoltam, a kertben megterítek, és a friss levegőn eszünk majd néhány szendvicset, hozzá pedig főzök forró kávét és teát. Szegény emberek nyilván azt gondolták, spúr vagyok, és sajnálom tőlük a meleg ételt, amit bizonyára magunknak tartogatok, pedig nem. Vagy kínáltam volna meg őket a kutyalevessel? Csak nem.
Előző este körözöttet csináltam: 30 dkg tehéntúróból, 12 dkg juhtúróból, 2 apróra vágott vöröshagymából, pirospaprikából, 5 dkg vajból és 2-3 dl tejfölből remek kis krémet állítottam össze. Megsóztam, megborsoztam, köményt pedig nem tettem bele, mert ki nem állhatom. Megkentem a kis kenyereket, és petrezselyemmel valamint apróra vágott lilahagymával díszítettem. Pofás darabok lettek, nem vitás.
Aztán készítettem egy kis húskrémet: 20 dkg párizsit, 15 dkg májast, 20 dkg sajtot és 3 csemege uborkát betettem az aprítógépbe, és krémesre daráltam mindent, majd kikevertem egy kevés vajjal, mustárral, és megsóztam, borsoztam. Főztem néhány tojást, megmostam egy csomag retket, és ezekkel díszítettem a megkent kenyereket. Nem azért, mert én csináltam, de hiperjó volt.
Ehhez képest szendvicsezés közben mindkét szaki bekérdezett:
- ...és mondja csak kisasszony, milyen levest főzött abban a nagy, piros fazékban?
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.