Ha a húsvéti sonka és kalács mellé egy picit lágyítanál a torma ízén, akkor mutatunk egy szuper trükköt, melynek segítségével nemcsak selymesebb, de izgalmasabb is lesz az íze.
TIPP: Nem lesz olyan erős íze a tormának, ha egy kevés tejszínt, majonézt vagy reszelt almát keversz hozzá. Érdemes kipróbálni, és a hagyományos verzió mellett egy lágyabb, extrább változatot is tálalni a húsvéti asztalon.
- A tormás fűszervaj jól illik sült halakhoz, pl. lazachoz, tonhalhoz, fogashoz, harcsához.
- A reszelt torma leves alapanyaga és krumplipüré ízesítője lehet.
- A céklasalátába tökéletesen passzol a hasábokra vágott friss torma.
- Különféle mártásokba is nyugodtan kerülhet egy kevés torma: a házi hamburger szószába, a pizzához készített mártásba, a sült krumpli vagy a friss spárga mellé kínált majonézbe, de a szendvicskrémek világában is megállja a helyét.
- Így készíthetsz gyönyörű, rózsaszín tormát a húsvéti sonka mellé: forgass össze kb. 20 dkg frissen finomra reszelt tormát és 1 kis fej céklát. Forrázd le 1 dl vízzel, adj hozzá 1 dl fehérborecetet és 2 ek mézet, majd hagyd hűlni. Végül keverj hozzá 1 dl tejszínt és 2 ek tejfölt, valamint egy pici sót és frissen őrölt borsot.
Sajtos-tormakrémes sonkatekercs
Hozzávalók:
Elkészítése:
1. A sonkatekercsek töltelékéhez lereszeljük a füstölt trappista sajtot. Tálba öntjük a mascarponét, hozzáforgatjuk a reszelt tormát, majd a reszelt sajtot is.
2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, átkeverjük, majd beleforgatjuk a leöblített, apróra vágott snidlinget. A mascarponés töltelékkel megkenjük a sonkaszeleteket, majd felcsavarjuk mindet.
3. Kínálhatunk mellé kaszinótojást, tojáskrémet, húsvéti sonkát, kalácsot és persze sok-sok friss zöldséget.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.