Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Farsangi szalagos fánk
Tojásos nokedli fejes salátával
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Epres blondie
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Káposztás tészta egyszerűen
Babgulyás
Körömpörkölt csülökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus stíriai metélt
Zsemlegombóc
Klasszikus kuglóf
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék
Dubarry-csirkemell
Mákos guba
Dödölle - az eredeti recept
Praktikus

Így nem bőrösödik be a puding teteje - 3 tuti trükköt is mutatunk!

puding
Ha azt szeretnéd, hogy a pudingod tökéletesen krémes legyen, akkor mutatunk egy szuper trükköt, melynek segítségével nem fog bőrösödni a teteje!

A főzött puding felülete - legyen az házi vagy épp bolti, porból készített, könnyen bebőrösödhet, ha levegővel érintkezik, és ezt a hártyát nem szívesen esszük meg. Mutatunk mindjárt nem is egy, de három pofonegyszerű trükköt, amivel ez elkerülhető. 

A puding sokak kedvence, de a bebőrösödéstől mindenki irtózik / Fotó: Shutterstock

TRÜKK 1.: A puding nem bőrösödik meg, ha tálba öntés után, amíg még meleg,  egy kanál cukorral vékonyan meghintünk. 

TRÜKK 2.: Cukor helyett önthetünk a még szintén forró pudig tetejére egy kevés olvasztott vajat is, ez is segít megakadályozni a bőrösödést, 

TRÜKK 3.: A forró pudingot öntsük egy nagy, vagy több kisebb tálkába, majd fedjük le folpakkal, úgy hogy a fólia érintkezzen a pudinggal, így ugyanis nemcsak bőrös nem lesz, de a páracseppek sem hullanak vissza a krémbe, és nem higítják fel azt.

És végül íme az isteni házi vaníliapudig receptje:

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 2 rúd vanília
  • 5 db tojássárga
  • 7 dkg liszt

Elkészítése:

  1. A tejet a cukorral, a sóval és a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk.
  2. Néhány kanálnyit külön merünk, és hozzákeverjük a tojássárgákat és a lisztet, majd alaposan összekeverjük.
  3. Ha felforrt a cukros-vaníliás tej, akkor hozzáadjuk a félretett lisztes keveréket, és folyamatos kevergetés mellett, nem túl nagy lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik.
  4. A kész pudingot hideg vízzel kiöblített formákba kanalazzuk, majd a tetejét lefedjük alufóliával, hogy ne bőrösödjön meg. Fogyasztás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.