1. Pohár pezsgőt mindig az asztalánál töltsünk ki úgy, hogy töltés előtt a palackot megmutatjuk a vendégeknek.
2. Palack pezsgőt a borfelszolgálás szabályai szerint szervírozzunk úgy, hogy közben betartjuk a pezsgő bontására előírt szabályokat is. Töltés után a palackot tegyük jéggel telt pezsgős vödörbe.
3. Pezsgő felszolgáláskor használjunk pezsgős flőtét, de az utóbbi években teret nyert a chardonnay-s és burgundi-s kelyhek használata is, mert ezekben a magas minőségű, különleges, évjáratos pezsgők illata és zamata jobban érvényesülhet.
4. A poharat vagy tegyük az asztalra, és ott töltsünk, vagy kézben tartva, enyhén megdöntve szervírozzuk a pezsgőt.
5. A pezsgők 6-8 °C-ra hűtve mutatják a legszebb arcukat (ez tulajdonképpen a háztartásokban megtalálható hűtőszekrények hőmérséklete). Fagyasztóban hirtelen lehűteni nem szabad, mert sokat veszít az élvezeti értékéből. Fogyasztás előtt legalább egy nappal hűtsük be a pezsgőt!
6. A palackot nyitásakor döntsük meg 45 fokos szögben, hogy elkerüljük az ital hirtelen kihabzását. Egy felszolgálókendővel fogjuk le a dugót, majd óvatos mozdulatokkal egy irányba forgassuk, amíg a dugó meg nem mozdul. A palackot hangtalanul bontsuk fel. Ha a dugó nehezen mozdul, úgy a palackot a talprésznél fogva forgassuk el, így könnyebb lesz a nyitás. A felbontott palackot jégvödörben tartsuk hidegen, és ha tudjuk, pezsgőzáróval zárjuk vissza, hogy minél kevesebb széndioxidot veszítsen az ital. A felmelegedett pezsgő teljesen más karaktert mutathat, mint amilyen valójában.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.