Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Praktikus

6 szabály, amit be kell tartanod, ha pezsgővel kínálod a vendégeket!

Kir royal koktél, koktél, pezsgő, pezsgős
Pezsgőt sokszor csak karácsonykor és szilveszterkor fogyasztunk, pedig a buborékos ital megkoronázhatja családi és baráti összejöveteleinket, egy nyári bulit és egy átlagos hétvégi estét is. Ha szakszerűen szeretnénk kínálni a pezsgőt, be kell tartanunk néhány egyszerű szabályt. Mutatjuk, mire érdemes figyelni!

1. Pohár pezsgőt mindig az asztalánál töltsünk ki úgy, hogy töltés előtt a palackot megmutatjuk a vendégeknek.

2. Palack pezsgőt a borfelszolgálás szabályai szerint szervírozzunk úgy, hogy közben betartjuk a pezsgő bontására előírt szabályokat is. Töltés után a palackot tegyük jéggel telt pezsgős vödörbe.

3. Pezsgő felszolgáláskor használjunk pezsgős flőtét, de az utóbbi években teret nyert a chardonnay-s és burgundi-s kelyhek használata is, mert ezekben a magas minőségű, különleges, évjáratos pezsgők illata és zamata jobban érvényesülhet.

4. A poharat vagy tegyük az asztalra, és ott töltsünk, vagy kézben tartva, enyhén megdöntve szervírozzuk a pezsgőt.

5. A pezsgők 6-8 °C-ra hűtve mutatják a legszebb arcukat (ez tulajdonképpen a háztartásokban megtalálható hűtőszekrények hőmérséklete). Fagyasztóban hirtelen lehűteni nem szabad, mert sokat veszít az élvezeti értékéből. Fogyasztás előtt legalább egy nappal hűtsük be a pezsgőt!

6. A palackot nyitásakor döntsük meg 45 fokos szögben, hogy elkerüljük az ital hirtelen kihabzását. Egy felszolgálókendővel fogjuk le a dugót, majd óvatos mozdulatokkal egy irányba forgassuk, amíg a dugó meg nem mozdul. A palackot hangtalanul bontsuk fel. Ha a dugó nehezen mozdul, úgy a palackot a talprésznél fogva forgassuk el, így könnyebb lesz a nyitás. A felbontott palackot jégvödörben tartsuk hidegen, és ha tudjuk, pezsgőzáróval zárjuk vissza, hogy minél kevesebb széndioxidot veszítsen az ital. A felmelegedett pezsgő teljesen más karaktert mutathat, mint amilyen valójában.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.