A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Desszert

Karácsonyi desszert: ellenállhatatlan piskótatekercs HuLaLá habos gesztenyekrémmel

Fotó: Mindmegette
Az ünnepi időszak nemcsak a családi pillanatokról, hanem az asztalra kerülő finomságokról is szól. Ha idén valami igazán különleges desszerttel szeretnéd megörvendeztetni barátaidat, szeretteidet, akkor próbáld ki ezt a piskótatekercset HuLaLá habos gesztenyekrémmel!

Ez a látványos édesség nemcsak mennyei ízével, hanem elegáns külsejével is garantáltan lenyűgözi a vendégeket. Ez a piskótatekercs nemcsak az ünnepi asztal dísze lehet, hanem vendégségbe, ajándékként is megállja a helyét, hisz az aranyszínű narancsszínű belső és a fehér csokiforgács igazi karácsonyi hangulatot varázsol a tányérra, a HuLaLá habos gesztenyekrém pedig könnyedséget és extra krémességet ad. Elkészítése ráadásul egyszerűbb, mint gondolnád! A tökéletes végeredmény érdekében érdemes legalább egy éjszakát pihentetni.

Piskótatekercs
Egyszerűen elkészíthető finomság, amihez nem kell más, csak egy kis kézügyesség.
FOTÓ: MINDMEGETTE

Vágj bele bátran, és készülj fel a dicséretekre. Ennek a desszertnek a receptjét tuti, hogy még a szomszéd is elkéri az ünnepekre!

Hozzávalók (34 × 39 cm-es tepsihez):

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek. porcukor
  • 1 csipet só
  • 6 ek. liszt
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 40 dkg natúr gesztenyemassza
  • 2 db kezeletlen narancs 
  • 5 ek. porcukor
  • 5 cl rum
  • 4 dl HuLaLá habalapanyag

A díszítéshez: 

  • 10 dkg fehér csokoládé

Nézd meg videón is, hogyan készül a piskótatekercs HuLaLá habos gesztenyekrémmel:

Elkészítés:

  1. A piskótához a tojások sárgáját a porcukor felével világosodásig, krémesre verjük. A tojásfehérjét a porcukor másik felével és egy csipet sóval tejszínsűrűségűre verjük. 
  2. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  3. Ezután a tojásfehérjéhez több részletben hozzáadjuk a tojássárgájás keveréket, nagyon óvatos mozdulattal, egy spatula segítségével összeforgatjuk. 
  4. Ezután szintén részletekben hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, ezt is óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk, összekeverjük, ügyeljünk arra, hogy ne maradjanak lisztcsomók. 
  5. A piskótaalapot sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, szépen eloszlatjuk. Előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  6. A piskótát 5-6 percig résnyire kitámasztott sütőajtó mellett hűtjük kicsit, majd kivesszük, és lefordítva hagyjuk langyosra hűlni. Ezután sütőpapírral együtt feltekerjük, majd félretesszük.
  7. Ezalatt a krémhez egy keverőtálba rakjuk a mascarponét, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a lereszelt narancshéjat, a porcukor felét és végül a rumot, majd az egészet krémesre keverjük. Ezután a HuLaLá habalapanyagot a porcukor másik felével habbá verjük, az elkészült habot összekeverjük a gesztenyés alappal. 
  8. Ezután jöhet a tekercs összeállítása. A piskótát kiterítjük, és egyenletesen eloszlatva rákenjük a krém felét, majd feltekerjük. Egy tálalótálra helyezzük. A maradék krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és hosszában, csíkokban egyenletesen beborítjuk a tekercset, olyan hatást keltve, mintha fatörzs lenne. A tekercs végét is bevonjuk a krémmel. Az elkészült piskótatekercset egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd fehércsoki-forgáccsal díszítjük. 

A receptvideó elkészítését a HuLaLa támogatta.

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.