Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mákos guba  recept
Mákos guba
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Desszert

Karácsonyi desszert: ellenállhatatlan piskótatekercs HuLaLa habos gesztenyekrémmel

Fotó: Mindmegette
Az ünnepi időszak nemcsak a családi pillanatokról, hanem az asztalra kerülő finomságokról is szól. Ha idén valami igazán különleges desszerttel szeretnéd megörvendeztetni barátaidat, szeretteidet, akkor próbáld ki ezt a piskótatekercset HuLaLa habos gesztenyekrémmel!

Ez a látványos édesség nemcsak mennyei ízével, hanem elegáns külsejével is garantáltan lenyűgözi a vendégeket. Ez a piskótatekercs nemcsak az ünnepi asztal dísze lehet, hanem vendégségbe, ajándékként is megállja a helyét, hisz az aranyszínű narancsszínű belső és a fehér csokiforgács igazi karácsonyi hangulatot varázsol a tányérra, a HuLaLa habos gesztenyekrém pedig könnyedséget és extra krémességet ad. Elkészítése ráadásul egyszerűbb, mint gondolnád! A tökéletes végeredmény érdekében érdemes legalább egy éjszakát pihentetni.

Piskótatekercs
Egyszerűen elkészíthető finomság, amihez nem kell más, csak egy kis kézügyesség.
FOTÓ: MINDMEGETTE

Vágj bele bátran, és készülj fel a dicséretekre. Ennek a desszertnek a receptjét tuti, hogy még a szomszéd is elkéri az ünnepekre!

Hozzávalók (34 × 39 cm-es tepsihez):

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek. porcukor
  • 1 csipet só
  • 6 ek. liszt
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 40 dkg natúr gesztenyemassza
  • 2 db kezeletlen narancs 
  • 5 ek. porcukor
  • 5 cl rum
  • 4 dl HuLaLa habalapanyag

A díszítéshez: 

  • 10 dkg fehér csokoládé

Nézd meg videón is, hogyan készül a piskótatekercs HuLaLa habos gesztenyekrémmel:

Elkészítés:

  1. A piskótához a tojások sárgáját a porcukor felével világosodásig, krémesre verjük. A tojásfehérjét a porcukor másik felével és egy csipet sóval tejszínsűrűségűre verjük. 
  2. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  3. Ezután a tojásfehérjéhez több részletben hozzáadjuk a tojássárgájás keveréket, nagyon óvatos mozdulattal, egy spatula segítségével összeforgatjuk. 
  4. Ezután szintén részletekben hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, ezt is óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk, összekeverjük, ügyeljünk arra, hogy ne maradjanak lisztcsomók. 
  5. A piskótaalapot sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, szépen eloszlatjuk. Előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  6. A piskótát 5-6 percig résnyire kitámasztott sütőajtó mellett hűtjük kicsit, majd kivesszük, és lefordítva hagyjuk langyosra hűlni. Ezután sütőpapírral együtt feltekerjük, majd félretesszük.
  7. Ezalatt a krémhez egy keverőtálba rakjuk a mascarponét, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a lereszelt narancshéjat, a porcukor felét és végül a rumot, majd az egészet krémesre keverjük. Ezután a HuLaLa habalapanyagot a porcukor másik felével habbá verjük, az elkészült habot összekeverjük a gesztenyés alappal. 
  8. Ezután jöhet a tekercs összeállítása. A piskótát kiterítjük, és egyenletesen eloszlatva rákenjük a krém felét, majd feltekerjük. Egy tálalótálra helyezzük. A maradék krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és hosszában, csíkokban egyenletesen beborítjuk a tekercset, olyan hatást keltve, mintha fatörzs lenne. A tekercs végét is bevonjuk a krémmel. Az elkészült piskótatekercset egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd fehércsoki-forgáccsal díszítjük. 

A receptvideó elkészítését a HuLaLa támogatta.

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.