Az ünnepi időszak nemcsak a családi pillanatokról, hanem az asztalra kerülő finomságokról is szól. Ha idén valami igazán különleges desszerttel szeretnéd megörvendeztetni barátaidat, szeretteidet, akkor próbáld ki ezt a piskótatekercset HuLaLa habos gesztenyekrémmel!
Ez a látványos édesség nemcsak mennyei ízével, hanem elegáns külsejével is garantáltan lenyűgözi a vendégeket. Ez a piskótatekercs nemcsak az ünnepi asztal dísze lehet, hanem vendégségbe, ajándékként is megállja a helyét, hisz az aranyszínű narancsszínű belső és a fehér csokiforgács igazi karácsonyi hangulatot varázsol a tányérra, a HuLaLa habos gesztenyekrém pedig könnyedséget és extra krémességet ad. Elkészítése ráadásul egyszerűbb, mint gondolnád! A tökéletes végeredmény érdekében érdemes legalább egy éjszakát pihentetni.
Vágj bele bátran, és készülj fel a dicséretekre. Ennek a desszertnek a receptjét tuti, hogy még a szomszéd is elkéri az ünnepekre!
Hozzávalók (34 × 39 cm-es tepsihez):
A piskótához:
6 db tojás
6 ek. porcukor
1 csipet só
6 ek. liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
50 dkg mascarpone
40 dkg natúr gesztenyemassza
2 db kezeletlen narancs
5 ek. porcukor
5 cl rum
4 dl HuLaLa habalapanyag
A díszítéshez:
10 dkg fehér csokoládé
Nézd meg videón is, hogyan készül a piskótatekercs HuLaLa habos gesztenyekrémmel:
Elkészítés:
A piskótához a tojások sárgáját a porcukor felével világosodásig, krémesre verjük. A tojásfehérjét a porcukor másik felével és egy csipet sóval tejszínsűrűségűre verjük.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
Ezután a tojásfehérjéhez több részletben hozzáadjuk a tojássárgájás keveréket, nagyon óvatos mozdulattal, egy spatula segítségével összeforgatjuk.
Ezután szintén részletekben hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, ezt is óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk, összekeverjük, ügyeljünk arra, hogy ne maradjanak lisztcsomók.
A piskótaalapot sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, szépen eloszlatjuk. Előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A piskótát 5-6 percig résnyire kitámasztott sütőajtó mellett hűtjük kicsit, majd kivesszük, és lefordítva hagyjuk langyosra hűlni. Ezután sütőpapírral együtt feltekerjük, majd félretesszük.
Ezalatt a krémhez egy keverőtálba rakjuk a mascarponét, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a lereszelt narancshéjat, a porcukor felét és végül a rumot, majd az egészet krémesre keverjük. Ezután a HuLaLa habalapanyagot a porcukor másik felével habbá verjük, az elkészült habot összekeverjük a gesztenyés alappal.
Ezután jöhet a tekercs összeállítása. A piskótát kiterítjük, és egyenletesen eloszlatva rákenjük a krém felét, majd feltekerjük. Egy tálalótálra helyezzük. A maradék krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és hosszában, csíkokban egyenletesen beborítjuk a tekercset, olyan hatást keltve, mintha fatörzs lenne. A tekercs végét is bevonjuk a krémmel. Az elkészült piskótatekercset egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd fehércsoki-forgáccsal díszítjük.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.