Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Karácsony

Gyorsan könnyűt: szódabikarbónás karácsonyfadísz pofonegyszerűen

szódabikarbónás karácsonyfadísz
Ha igazán egyedi, saját készítésű díszeket szeretnél a karácsonyfára, akkor ezt a bögrés receptet érdemes kipróbálnod! Csupán 3 összetevőre van szükséged, amiből pofonegyszerűen varázsolhatsz gyönyörű ünnepi dekorációt. Te döntöd el, milyen legyen a dísz formája, és azt is, hogy mivel (színes festékkel, csillámporral vagy akár gyöngyökkel) dekorálod.

Miért is vásárolnál méregdrága díszeket a karácsonyfára, ha te magad is könnyedén készíthetsz igazán mutatós és különleges darabokat. Mindössze három hozzávalóra lesz szükséged a szódabikarbónás karácsonyfadíszek elkésztéséhez. Ráadásul szuperolcsón kihozhatod. Kukoricakeményítő, szódabikarbóna és víz, aztán már csak némi fantázia, pici kézügyesség, néhány kiszúróforma és színes zsinórokra lesz szükséged a tökéletes végeredményhez. S hogy még könnyebb legyen a dolgod, videón mutatjuk a részleteket lépésről lépésre.

Ugye milyen egyszerű? És ugye milyen mutatósak?

A karácsonyfadísz Hozzávalói

(1 bögre = 2,5 dl)

  • 1 bögre kukoricakeményítő
  • 2 bögre szódabikarbóna
  • 1 és 1/4 bögre víz

Így készül a szódabikarbónás karácsonyfadísz

  1. A hozzávalókat egy lábasba tesszük, majd csomómentesre keverjük.
  2. Folyamatos keverés mellett, közepes lángon főzni kezdjük.
  3. Addig főzzük, amíg besűrűsödik és egy labdává össze nem áll.
  4. Áttesszük egy tányérra és lefedjük nedves ruhával. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Ha kihűlt, kinyújtjuk és süteményszaggatóval kivágjuk a kívánt formákat.
  6. 80 fokos sütőben 1 óra alatt kiszárítjuk őket, félidőben átfordítjuk őket.

Nézd meg videón is a karácsonyfadíszek készítését

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.